RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

На Миколаївщині керівництво підприємства зривало мобілізацію: що на них чекає

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти компанії Суднобудівно-судноремонтний завод Нібулон. Підозрюють у зриві призову до армії.

Про це повідомили у Миколаївському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації

За версією СБУ, йдеться про можливе невиконання керівництвом компанії мобілізаційних розпоряджень РТЦК та СП Миколаївської області щодо оповіщення військовозобов'язаних працівників щодо необхідності прибути до РТЦК та СП.

Керівникам компаній нагадали:

- повістки мають право вручати вручення посадових осіб районного територіального центру техніки та соціальної підтримки, а також керівників: органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій;

- менеджерам бізнесу доручено, зокрема, організувати та забезпечити в установленому порядку своєчасне оповіщення та прибуття громадян, покликаних на військову службу до територіальних центрів техніки.

Зазначається, що у разі невиконання своїх обов'язків керівники бізнесу чиновники підлягають кримінальній відповідальності як адміністративній, так і кримінальній відповідальності.

Адміністративна відповідальність

Відповідно до статті 210-1 "Порушення оборонного законодавства, мобілізаційна підготовка та мобілізація" на них загрожує адміністративна відповідальність - накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3400-8500 грн.)

Кримінальна відповідальність

Відповідно до ст. 114-1 КК України "втручання у законну діяльність Збройних Сил України та інших військових формувань" кримінальна відповідальність - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Раніше "Апостроф" розповідав, у яких випадках можна не приходити у військкомат за порядком.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ потрібні сили для наступу: чи буде мобілізація безробітних

Що краще взяти мобілізованим у ЗСУ: список необхідних речей

Їх також стосується: як в Україні вручають повістки переселенцям