RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Що краще взяти мобілізованим у ЗСУ: список необхідних речей

В Україні триває воєнний стан й проводиться мобілізація до лав ЗСУ, тому кожному громадянину нашої країни призовного віку слід заздалегідь зібрати усе необхідне для відправлення у військо.

"Апостроф" пише, що насамперед має бути у військовій "тривожній валізці".

У першу чергу потрібно подбати про документи - паспорт, водійські права, військовий квиток тощо, які слід носити у нагрудній кишені та краще тримати у водонепроникному зіп-пакеті.

Читайте також: Мобілізація в Україні: військовий розповів, хто потрібен українській армії

Загалом, речі які слід покласти у наплічник, можна назвати популярним нині словом "бушкрафт", тобто навички виживання у природі.

Серед них: засоби для розведення вогню, на кшталт туристичних сірників, які зберігають свої "запальні" властивості, на відміну від запальничок, які можуть відсиріти. Також потрібно взяти сухий спирт в таблетках, набір туристичного посуду, універсальний ніж типу "мультитул", світлодіодний ліхтарик на батарейках, сонцезахисні окуляри, але з пластиковим склом.

Також у пригоді стане наручний годинник з протиударними властивостями, а також захистом від пилу та вологи й мобільний телефон, який розрахований на використання у екстремальних умовах.

Одяг, зрозуміло, треба брати по сезону, але куртка повинна бути з міцного та непромокального матеріалу, який захищає від вітру, холоду та дощу. Вона не повинна бути яскравою. Штани також мають бути з міцної тканини, до яких потрібно додати шкіряний ремінь. Взуття не повинно бути новим, аби не натерти ноги. Головне - воно повинно бути зручним та не промокати. Також у "гардеробі" призовника має бути флісова кофта, декілька футболок та трусів з натуральної тканини й багато шкарпеток, темна шапка та термобілизна, яка врятує від вранішніх холодів.

Коли збиратиме предмети гігієни, потрібно узяти зубну пасту та декілька щіток, пару шматків мила, туалетний папір, одноразові станки для гоління, пару темних рушників, серветки сухі та вологі, носові хустки.

Аптечка має бути складена з урахуванням індивідуальних потреб мобілізованого, але обов'язково містити активоване вугілля, знеболюючі та жарознижувальні засоби, бинт, вата, лейкопластир, якийсь засіб для знезараження ран та репелент від комах.

Також мобілізованому треба потурбуватися про харчування на перший день-два, тому варто покласти до рюкзака дві-три консерви тушкованого м'яса з кашею, несолоні крекери, пару плиток шоколаду та стіки з кавою або чай в пакетиках.

Раніше ми писали, що в Україні можуть мобілізувати чоловіків старших 60.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Військовий облік українок у 2023 році: хто має відстрочку на три роки

Військовий облік українських біженців: юрист пояснив нюанси

Повістки для тих, кому можна не служити: чи можуть викликати у військкомат знятих з обліку