RU  UA

Сміття не вивозиться, є дефіцит води: як живе Сєвєродонецьк під окупацією

В окупованому росіянами Сєвєродонецьку залишаються від восьми до десяти тисяч місцевих. Саме місто потерпає від погіршення санітарно-гігієнічної ситуації.

Про це в Апостроф TV розповів голова військової адміністрації Сєверодонецького району Роман Власенко.

Читайте також: Сюрприз готовий: навесні ворог здійснить "жест доброї волі" - боєць ЗСУ

"За нашими підрахунками, в місті залишаються від 8 до 10 тисяч місцевих. Крім того, це ще російські військові плюс є якась незначна частина гастарбайтерів, які приїжджають для "відновлення", як вони це називають, бо це можуть бути медики та педагоги для пропаганди і для того, щоб формувати тут перехід на російські рейки", - зауважив посадовець.

Також він розповів про дітей, яких значну частину вивезли в Росію.

"Є інформація, що наші служби не мають зв’язку з більш ніж з 2000 дітей в Сєверодонецькому районі. Я думаю, що близько 1000 дітей ще залишаються на території району. Евакуація на територію України неможлива", - пояснив він.

Водночас продукти в місто завозять, однак продають їх за дуже високою вартістю. З огляду на те, що у багатьох місцевих немає роботи, вони не можуть забезпечити себе продовольством і розраховують на гуманітарну допомогу. Також спостерігається нестача води.

"Щодо води, то фактично не вистачає електроенергії, не вистачає тих обсягів води, які вони можуть надавати в місто, і основна проблема – це практично знищена каналізація, тому і водою користуватися не завжди виходить, і є значний дефіцит води, погіршується санітарно- гігієнічна ситуація. Є інформація, що не вивозиться сміття. В місті сміття та щури", - наголосив Роман Власенко.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як маленьке донецьке місто завадило другому наступу на Київ

  • Вас може зацікавити:

Окупанти готуються до відступу: військовий вказав на ознаки

Усі атаки росіян провалилися: оновлені карти боїв в Україні

Бахмут зараз у вогні і оповитий димом: жахлива зйомка з безпілотника