RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дальність удару - 750 км: в Україні розробили потужний бойовий дрон

В Україні розробили потужний бойовий дрон для військових із дальністю удару до 750 кілометрів.

Про це повідомляє видання Defense News.

Читайте також: Новий український безпілотник має унікальні здібності: відео з "Акулою"

Зазначається, що творцем такого безпілотника виступила українська компанія One Way Aerospace, відома, зокрема, своїми FPV-дронами-камікадзе "Скальпель" (Scalpel).

Наприкінці травня у компанії планують протестувати та провести демонстрацію своїх дронів AQV-150 Scalpel Heavy, а також AQ-400.

Там пояснюють, що AQV-150 Scalpel Heavy – це старша версія дрона AQV-100 Scalpel. Він оснащений боєголовкою вагою 2,5 кг і може перебувати у повітрі протягом 12 хвилин і знищувати цілі на відстані до 10 км. Відомо, що базова версія цього дрона коштує 1 тис. дол.

Тоді як AQ-400 Scythe – дрон великої дальності. Творці хотіли зробити безпілотник і доступним за ціною, і з великою дальністю, і зі швидкою збіркою.

"Дрон може бути запущено з короткої злітно-посадкової смуги або ж з катапульти. Тактико-технічні характеристики цього дрона-камікадзе наступні: злітна маса – 100 кг, з них 32 кг – корисне навантаження, яке може бути збільшене до 43 кг шляхом зменшення дальності польоту. Вона декларується на рівні 750 км (на сайті розробника). Розмах крил – 2,3 м, крейсерська швидкість – 144 км/год", - розповіло видання.

За словами одного зі співзасновників One Way Aerospace Джеймса Ерла, дрон AQ-400 Scythe здатний "наблизити на один крок до цілі доступної крилатої ракети: 1000 км зі швидкістю 350 км/год менш як за 100 000 доларів".

Разом з дроном AQV-150 вони можуть бути поєднані в одноразову багатоцільову ударну систему. Іншими словами - одноразовий рій дронів, здатний вразити десять цілей на відстані 150 кілометрів.

Виробництво дронів та інших безпілотників налагодили через мережу маленьких майданчиків та інжинірингових компаній. Багато комплектуючих наразі закуповують, зокрема, у Британії та Німеччині. Загалом у компанії мають намір максимально локалізувати виробництво. Так, планують організувати в Україні велике підприємство для виробництва AQ-400 Scythe.

Раніше "Апостроф" публікував відео, яке розмістили у мережі, як працюють "Байрактари", на які збирали гроші всією країною.

  • Вас може зацікавити:

У Підмосков'ї впав "український" безпілотник із вибухівкою: фото та всі подробиці

У Москві паніка: місто "атакував" синьо-жовтий дрон з написом "Слава Україні!" - фото

Три безпілотники літали над військовою частиною у Підмосков'ї