RU  UA

Як пропагандисти Росії брехали про обстріл України: деталі від експерта

Російські пропагандистські ЗМІ знайшли пояснення черговим кровавим ракетним обстрілам, які вчинили по кількох українських містах 28 квітня.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

Читайте також: Мета - вбивство дітей: міноборони РФ цинічно похвалилося ударом по Умані

Вони заявляють, що насправді ракети, які вбили більше 20 мирних людей, летіли по "військових цілях".

"У будь-якому випадку це - військовий злочин, у будь-якому випадку, винен Володимир Путін, який розв'язав цю війну. І найгірше в цій ситуації, залишаючи за дужками загибель невинних людей, включаючи дітей, те, що Путін поводиться так, що стає зрозумілим, що йому вже нема чого втрачати. Він готовий йти на все. До цього давно все йшло, і раніше чи пізніше мало прийти", - наголосив політолог.

За його словами вони суперечать самі собі, адже водночас констатують, що "цілі досягнуто".

"Патріотичні ресурси вже пояснюють, що насправді ракети летіли по військових цілях, і, якби не українська протиракетна оборона, вони потрапили б куди треба. По них почали стріляти, і через це ракета потрапила до житлового будинку. Але при цьому радісно повідомляють, що ракети досягли мети. Цих протиріч путінські прихильники намагаються не помічати", - наголосив Дмитро Орєшкін.

Нагадаємо, за добу росіяни запустили 23 крилаті ракети типу Х-101 та Х-555. Українські військові збили 21 з них. Ракетний терор минулої ночі припав на Умань на Черкащині, Дніпро, населений пункт Українка Київської області. За останніми даними загинуло більше 20 жителів, зокрема троє дітей.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни вбили у Дніпрі молоду жінку з маленькою дитиною

Росія накопичила до сотні ракет: в Україні оцінили загрозу масованого удару на "травневі свята"

Ракетний удар по Україні 28 квітня: фото, відео та останні подробиці