RU  UA

"Наші пілоти вміють літати": у ЗСУ висловилися про підготовку на винищувачах F-16

У Повітряних силах ЗСУ не мають жодного сумніву в тому, що українські пілоти зможуть швидко освоїти західні літаки-винищувачі.

Про це заявив в ефірі Апостроф TV речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: Попереду не спринт, а справжній марафон: за якою програмою Британія готуватиме на F-16 пілотів ЗСУ

"Бельгія, Велика Британія, Данія та Нідерланди готові передати нам щонайменше 125 багатоцільових винищувачів F-16 у повній бойовій готовності. На початку року два наших пілота пройшли у США тестування на спеціальному устаткуванні, на симуляторах, і американці сказали - "цим двом вистачить на навчання 4-6 місяців", - зазначив він.

Представник Повітряних сил зауважив, що українським пілотам не треба вчитися літати, оскільки вони вміють робити це. Так само їм не треба вчитися воювати, адже вміють воювати. Єдине, що потрібно - просто перенавчитися та освоїти нове обладнання.

"Але це просто. Воно простіше, бо автоматизоване. Це як із механічної коробки передач пересісти на коробку - "автомат". Головне - освоїти сучасне озброєння, яке може нести F-16. Які універсальні - можуть працювати за повітряними, наземними та надводними цілями. Саме тому нам потрібні саме ці винищувачі, а не, наприклад, "Міражі", - наголосив він.

Якщо Україна дочекається позитивного рішення щодо передачі винищувачів F-16, то програму навчання буде скорочено. Робота з передачі бойових літаків триває протягом усієї війни, додав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, президент США Джо Байден схвалив план підготовки пілотів ЗСУ на літаках F-16, яка проходитиме за межами країни на одному з європейських полігонів.

  • Вас може зацікавити:

Потрібна будь-яка авіація: експерт про передачу МІГ-29 Україні

Чому F-16 важливіше для ЗСУ: у Повітряних Силах дали чітку відповідь

Швидко не вийде: коли Великобританія поставить Україні винищувачі Eurofighter