RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чим підживити яблуні в червні: прості засоби допоможуть виростити великий урожай

У червні можна не підживлювати яблуні різноманітними хімічними засобами, а звернути увагу на популярні народні засоби.

Тим більше, як стверджує ресурс filizhankakavu, вони показують себе напрочуд ефективними.

Читайте: Шансів "прижитися" дуже мало: поряд із якими деревами не варто садити яблуню

Борна кислота

Дуже гарно допомагає зав'язуватися плодам яблук бор. Й для приготування засобу треба узяти 5 г борної кислоти на 10 л води. Проводиться обробка позакореневим способом, коли гілки і листя рясно обприскують.

Деревний попіл

Деревний попіл, як джерело калію, необхідне для правильного формування зав’язей. Вносять попіл навколо яблуні по проекції її крони. Молодим деревам дають по 100 г сухого попелу, який прикопують в землю. Для старої яблуні необхідно вдвічі більше "добрив". Окрім того, можна приготувати розчин попелу. У цьому випадку 150-200 г попелу розмішуються з водою і настоюють тиждень, після чого поливають.

Схеми підживлення

Коли яблуня добре розвивається – не хворіє, активно нарощує листя та квітне – у цьому випадку достатньо одного підживлення. Для молодих дерев добрива вносять у момент цвітіння, а старі треба підгодовувати коли вже опадає зав’язь, тобто на 2-3 тижні пізніше.

Якщо підгодовувати яблуню кореневих методом, то невелика частина готової суміші йде на змочування стовбура яблуні до перших гілок, а більша частина поливається, але не під корінь, а з обов’язковим витримуванням відстані приблизно 40-50 см до стовбура. Таким чином якомога більше корисних речовин засвоїться в перші ж дні. Середня норма витрати – не менше 30 літрів підгодівлі під кожне доросле дерево, а для молодих приблизно уполовину менше.

Приблизно через півгодини-годину, коли земля вбере рідку підгодівлю, дерева необхідно полити чистою водою, а потім розпушити грунт.

Нагадаємо, раніше ми писали, як врятувати яблуню від парші.

  • Вас може зацікавити:

Жодної хімії: перевірений спосіб, який захистить дерева від мурах

Як захистити яблука та груші від шкідника: допоможе надійний засіб

Заплатити копійки: три ефективні підкормки для багатого врожаю