RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Справа Оксани Марченко: у дружини Медведчука арештували нову порцію активів

Служба безпеки України домоглася арешту акцій, оголошеної у розшук дружини ексдепутата ВРУ Віктора Медведчука Оксани Марченко у 7 підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області. Загальна вартість заблокованих активів становить близько 740 мільйонів гривень.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на пресслужбу СБУ.

Читайте також: Суд арештував активи Оксани Марченко: чим володіє дружина Медведчука

"Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави. Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, суд заарештував корпоративні права Марченка в АТ "Ексімнафтопродукт", ПрАТ "Синтез Ойл", ПрАТ "Синтез Транзит", ТОВ "Укрлоудсистем", АТ "Одеснафтопродукт", ПрАТ "Чорноморський паливний термінал" та ТОВ "Альбіон Коммодитіз". Дружина Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур. Загальна вартість заблокованих активів становить близько 740 мільйонів гривень.

"Нагадаємо, що Оксана Марченко є фігуранткою у справі про фінансування російських окупаційних угруповань. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України)”, - наголосили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Оксані Марченко висунули нову підозру у фінансуванні тероризму.

Вас також може зацікавити:

"Я вже іншого знайшла": соцмережі вибухнули фотожабами на Марченко та Медведчука

Оксана Марченко звернулася до саудівського принца і стала героїнею мемів

Бізнесом Медведчука, поки той перебуває в СІЗО, може керувати його партнер Павло Костенко