RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні спростили оформлення паспортів: що треба знати

Відтепер ДМС та дипустанови України зможуть отримувати витяги з Державного реєстру актів громадянського стану українців. Це спростить процедуру оформлення паспортів для громадян, у тому числі тих, хто тимчасово перебуває за кордоном.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій.

Читайте також: Повернення в Україну платне: що задумала влада з військовозобов'язаними чоловіками, які виїхали за кордон

Відповідну постанову 6 червня 2023 року схвалено на засіданні уряду. Напрацювання та супровід цього документа здійснювалось у рамках роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ через територію третіх країн в Україну.

"Державна міграційна служба, її територіальні органи (підрозділи), закордонні дипломатичні установи матимуть безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Таким чином, ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з цього Реєстру ", - йдеться на сайті відомства" .

Ця нововведення дозволить українцям швидше відновити паспорт та оптимізує роботу державних органів, адже суттєво скоротиться час обробки запитів на отримання паспортів.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, що закордонні паспорти, транслітерація прізвищ в яких відрізняється від ID-карти, МСУ не вважатиме недійсними, а паспорти, визнані такими, відновлять.

Вас також може зацікавити:

Як відновити втрачений за кордоном паспорт: українцям дали пояснення

У Раді пропонують спростити набуття громадянства України: кого це торкнеться

Одружена і двоє дітей: у Дніпрі вперше видали паспорт жінці, яка 22 роки жила без документів. Фото