RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Правильний полив кімнатних рослин: як "поліпшити" воду з-під крана

Навіть якщо у вас вдома кімнатні рослини, які не вимагають особливого догляду, правильний полив забезпечить їм гарне зростання та цвітіння. Не варто мудрувати, оскільки секрет у максимальній простоті.

"Апостроф" розповідає, як правильно поливати домашні квіти, щоб вони довше радували вас.

Читайте також: Ці помилки можуть їх вбити: чого не можна робити при догляді за кімнатними рослинами

Яка вода найкраще підходить

Для поливу рослин найкраще підходить звичайна водопровідна вода. Але її краще трохи покращити. У такій воді залишаються необхідні для росту та розвитку мікроелементи. Але, при перекачуванні її дезінфікують солями хлору. Хлор дуже небезпечний навіть для людини і може дуже швидко вбити рослину. Крім того, в результаті взаємодії хлору з деякими речовинами ґрунту у ньому утворюється соляна кислота. Спочатку її кількість невелика, але вона поступово збільшує кислотність землі в горщику, що завдає шкоди більшості рослин.

Як зробити воду корисною

Щоб "убезпечити" хлоровану воду, необхідно дати їй відстоятися у відкритому широкому посуді протягом двох діб. Значна частина хлору випарується і вода стане цілком придатною для поливу.

Якщо воду насипати деревного вугілля - столову ложку на відро, то полив можна проводити вже через 12 годин. А, швидко "поліпшити" хлоровану воду можна додаванням харчової соди: 7 г (1,5 чайної ложки), на 1 літр.

Чи підходить кип'ячена або бутильована вода

Вода з кулера у процесі очищення проходить процедуру знесолення. Під час нього низка хімічних реакцій позбавляє рідину корисних речовин, необхідних рослин. При регулярному поливанні такою водою квіти недоотримують масу мінералів. Якщо ви поливатимете кип'яченою водою, рослинам все одно не вистачатиме частини мінералів. Річ у тім, що в кип'яченій воді поживні речовини випадають в осад і залишаються на дні чайника, а вони дуже необхідні рослинам.

Раніше "Апостроф" розповідав, чим підгодувати кущі лаванди, щоб вона цвіла весь сезон.

Вас також може зацікавити:

Чи варто виносити на вулицю кімнатні рослини: що потрібно знати

Красиві та корисні: три домашні рослини, які очищають повітря від пилу

Молоко – корисне добриво для квітів та рослин на городі: як його використовувати