RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На Тернопільщині чоловік побоявся служити в ЗСУ: що вирішили в суді

У Тернопільській області, де раніше виправдали ухилянта за релігійними переконаннями, суд визнав винним чоловіка, який не прибув до навчального центру після вручення бойової повістки, тому що побоявся військової підготовки.

Про це свідчить рішення Бучацького районного суду.

Читайте також: В яких випадках можна відмовитись від отримання повістки: названо три причини

Так, місцевого жителя у червні минулого року визнали придатним до військової служби, а через згодом видали бойову повістку для проходження служби у навчальному центрі підготовки. Але засуджений не прибув туди.

У суді чоловік визнав свою вину. За його словами, під час оголошення воєнного стану прийшов добровольцем до військкомату та отримав повістку, а потім прибув до навчального центру у Житомирі. Але українця повернули звідти за станом здоров'я.

"По прибуттю з м. Житомир, він повторно отримав бойову повістку, проте на визначену дату 24.08.2022 не прибув, оскільки, перебуваючи в навчальному центрі в м. Житомир, бачив, як відбувається підготовка військових та побоявся. Просить суворо його не карати", - зазначається у матеріалах справи.

Райсуд засудив жителя Тернопільщини до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на півтора року іспитового.

Раніше ми писали, що у разі незаконного виїзду чоловіків за кордон під час загальної мобілізації в Україні їм загрожує штраф або обмеження волі строком до 3 років.

  • Вас також може зацікавити:

Що робити, якщо викликали до військкомату в день вручення повістки: роз'яснення юриста

Вдень - на ВЛК, ввечері - на навчання: одеський військкомат влип в скандал через музикантів-волонтерів

Придатний, але любить поспати: в Україні засудили "креативного" ухилянта

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.