RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Розсилка повісток студентам: які потрібні документи для отримання відстрочки

Студентам для отримання відстрочки від загальної мобілізації необхідно надати пакет документів.

Про це йдеться у матеріалі "24 канала".

Юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак нагадує, що наявність права на відстрочку ще не означає, що повістка військовозобов'язаній особі не надходитиме.

Читайте також: В Україні хочуть знизити призовний вік: про що йдеться у законопроекті

Якщо студенту прийшов порядок - він зобов'язаний прибути до ТЦК та СП, щоб надати довідку про проходження навчання у ВНЗ та заяву про надання відстрочки. Військкомати, аналізуючи документи, офіційно надають відстрочку від мобілізації та роблять відповідну позначку у військово-обліковому документі.

Для отримання відстрочки надаються довідка з навчального закладу, студентський квиток, якщо є, та документи про підтвердження акредитації навчального закладу, якщо це, наприклад, приватний навчальний заклад.

Якщо студенту відмовляють у наданні відстрочки та вручають повістку для приєднання до конкретної військової частини – йому необхідно подавати скаргу ТЦК та СП вищого рівня.

"Загалом, тут потрібно дуже чітко відстоювати свою позицію, оскільки вже після мобілізації звільнення з цієї підстави фактично буде неможливим. Щодо гарячої лінії Міноборони, то тут, на жаль, склалася ситуація "люди скаржаться, влада розводить руками", тож розраховувати на гарячі лінії особливо не варто", - пояснив юрист нюанси законодавства.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язок кожного українця - захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Україні запустять електронний запис на медкомісію.

Вас також може зацікавити:

Ще одна категорія чоловіків може виїжджати з України: роз'яснення юриста

Мобілізація в українську армію у травні: яким буде призов і чи очікувати змін

Львів'янин отримав повістку, але відмовився від мобілізації: що вирішив суд