RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Як людям з інвалідністю оформити відстрочку від мобілізації: роз'яснення юриста

Громадянам з інвалідністю можна оформити відстрочку від мобілізації за умови, якщо вони відвідають ТЦК.

Про це повідомляє тематичний портал B2B Consult.

Читайте також: Чи можна мобілізувати чоловіка з декретної відпустки: пояснення юриста

Зокрема, один з читачів поцікавився, як чоловіку з III групою інвалідності отримати відстрочку від мобілізації та чи потрібно проходити ВЛК.

Адвокат Богдан Пересада попередив, що така категорія українців не підлягають призову до лав армії. Їх можуть мобілізувати лише за їхньою угодою.

Разом з тим, громадянам з інвалідністю III групи необхідно попередити військкомат про наявність відстрочки - особисто при візиті із наданням документів або ж цінним листом із описом вкладення "Укрпоштою". Адвокат нагадав, що такій категорії українців ВЛК необхідно проходити раз на 5 років.

"Формально, ТЦК не захоче оформлювати Вам відстрочку без проходження ВЛК, це така їхня позиція. Тобто, поки не пройдете ВЛК відстрочку не оформлять. Таким чином, оформити відстрочку без візиту до РТЦК та проходження ВЛК не вийде. Відсутність оформленої відстрочки не означає, що Вас можуть мобілізувати", - резюмував адвокат, відповідаючи на запитання читача.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що є відстрочкою від призову на строкову службу.

Вас може зацікавити:

Мобілізація в Україні: чи потрібно обмежено придатним проходити ВЛК і коли з'явитися до військкомату

За сімейним становищем і не тільки: повний список, кому цього літа можна виїжджати за кордон

У Рівному повістку вручили 8-річному хлопчику: в ТЦК пояснили, як таке сталося