RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні підняли тарифи на послуги водоканалів

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) погодила підвищення тарифів на послуги водоканалів з 1 липня 2023 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті НКРЕКУ.

Читайте також: Українців чекає перерахунок пенсій: кому доплатять у липні

"29 червня 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому було прийнято рішення ухвалити постанови НКРЕКУ про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення", - йдеться у повідомленні.

Комунальні підприємства вимагали підвищити тариф на водопостачання та водовідведення на 33% з 1 липня. Збитки водопровідної галузі у 2022 році склали майже 4,5 млрд грн, а на початку цього року досягли майже 3,5 млрд грн.

Зазначимо, що порядок формування тарифу затверджено ухвалою НКРЕКУ і туди входить кілька основних складових. Це плата використання електричної енергії, використання реагентів у системі підготовки води, інвестиційна програма, що дозволяє водоканалам проводити заміну устаткування, оплата праці працівників, ремонтні роботи тощо. Порядок формування тарифу передбачає, що влітку подаються розрахунки цього року, восени вони розглядаються та вивчаються відповідними структурними підрозділами національного регулятора, і до 1 січня наступного року вони мають бути затверджені.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що з 1 липня підприємства по-новому бронюватимуть своїх співробітників від мобілізації до армії.

Вас також може зацікавити:

Нові тарифи, ціни на пальне та основні продукти: що чекає на українців з 1 липня

В Україні з 1 липня подорожчає паливо: якою буде ціна за літр бензину та дизелю

Чехія скоротить фінансову підтримку українців: що зміниться з 1 липня