RU  UA  EN

Неділя, 22 грудня
  • НБУ:USD 41.55
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  41.55
Суспільство

Новини

22 грудня

21 грудня

20 грудня

Всі новини

Ваші діти захочуть добавки: 5 лайфхаків при приготуванні дерунів

В Україні люблять страви з овочів, а золотисті хрусткі деруни, або їх оригінальна заміна, вважаються чудовою стравою для вечері, і якщо додати сметану та зелень – вони стануть ще смачнішими та ароматнішими.

Далі "Апостроф" розкриє кілька секретів і розповість, як готувати картопляні оладки, щоб вони завжди виходили неперевершеними, і щоразу дивували ваших рідних та близьких.

Читайте також: Зелений щавелевий борщ – смачна українська страва: як приготувати її на обід

Секрет 1

Тонкі та хрумкі деруни виходять з білих сортів картоплі з малим вмістом крохмалю. Для пишних і щільних дерунів ідеально підходять жовті сорти.

Секрет 2

Картоплю треба натирати на терці. Блендери або інші кухонні комбайни не підходять, тому що вийдуть сухі та жорсткі деруни.

Секрет 3

З натертої картоплі слід видалити зайву вологу, щоб деруни не розтікалися по сковорідці.

Секрет 4

У картоплю яйця бажано не додавати. Деруни вийдуть без хрусткої скоринки й втратять легкість.

Секрет 5

Щоб страва вийшла більш рум'яною і хрумкою, перед смаженням краще змастити сковороду салом, а потім додати рослинну олію.

Раніше "Апостроф" розповідав, який найпопулярніший рецепт заготівлі маринованих огірків на зиму і як їх приготувати.

Вас також може зацікавити:

Простий рецепт варення з черешні без кісточок: як приготувати його на зиму

Простий рецепт з 4-х інгредієнтів: як приготувати улюблене тістечко "Картопля"

Як приготувати домашні картопляні чіпси в мікрохвильовій печі: найпростіший рецепт