В Україні люблять страви з овочів, а золотисті хрусткі деруни, або їх оригінальна заміна, вважаються чудовою стравою для вечері, і якщо додати сметану та зелень – вони стануть ще смачнішими та ароматнішими.
Далі "Апостроф" розкриє кілька секретів і розповість, як готувати картопляні оладки, щоб вони завжди виходили неперевершеними, і щоразу дивували ваших рідних та близьких.
Читайте також: Зелений щавелевий борщ – смачна українська страва: як приготувати її на обід
Секрет 1
Тонкі та хрумкі деруни виходять з білих сортів картоплі з малим вмістом крохмалю. Для пишних і щільних дерунів ідеально підходять жовті сорти.
Секрет 2
Картоплю треба натирати на терці. Блендери або інші кухонні комбайни не підходять, тому що вийдуть сухі та жорсткі деруни.
Секрет 3
З натертої картоплі слід видалити зайву вологу, щоб деруни не розтікалися по сковорідці.
Секрет 4
У картоплю яйця бажано не додавати. Деруни вийдуть без хрусткої скоринки й втратять легкість.
Секрет 5
Щоб страва вийшла більш рум'яною і хрумкою, перед смаженням краще змастити сковороду салом, а потім додати рослинну олію.
Раніше "Апостроф" розповідав, який найпопулярніший рецепт заготівлі маринованих огірків на зиму і як їх приготувати.
Вас також може зацікавити:
Простий рецепт варення з черешні без кісточок: як приготувати його на зиму
Простий рецепт з 4-х інгредієнтів: як приготувати улюблене тістечко "Картопля"
Як приготувати домашні картопляні чіпси в мікрохвильовій печі: найпростіший рецепт