В Україні люблять страви з овочів, а золотисті хрусткі деруни, або їх оригінальна заміна, вважаються чудовою стравою для вечері, і якщо додати сметану та зелень – вони стануть ще смачнішими та ароматнішими.
Далі "Апостроф" розкриє кілька секретів і розповість, як готувати картопляні оладки, щоб вони завжди виходили неперевершеними, і щоразу дивували ваших рідних та близьких.
Читайте також: Зелений щавелевий борщ – смачна українська страва: як приготувати її на обід
Секрет 1
Тонкі та хрумкі деруни виходять з білих сортів картоплі з малим вмістом крохмалю. Для пишних і щільних дерунів ідеально підходять жовті сорти.
Секрет 2
Картоплю треба натирати на терці. Блендери або інші кухонні комбайни не підходять, тому що вийдуть сухі та жорсткі деруни.
Секрет 3
З натертої картоплі слід видалити зайву вологу, щоб деруни не розтікалися по сковорідці.
Секрет 4
У картоплю яйця бажано не додавати. Деруни вийдуть без хрусткої скоринки й втратять легкість.
Секрет 5
Щоб страва вийшла більш рум'яною і хрумкою, перед смаженням краще змастити сковороду салом, а потім додати рослинну олію.
  	  
  
Раніше "Апостроф" розповідав, який найпопулярніший рецепт заготівлі маринованих огірків на зиму і як їх приготувати.
Вас також може зацікавити:
  	Простий рецепт варення з черешні без кісточок: як приготувати його на зиму
  	   
  	Простий рецепт з 4-х інгредієнтів: як приготувати улюблене тістечко "Картопля"
  	   
Як приготувати домашні картопляні чіпси в мікрохвильовій печі: найпростіший рецепт
 
                                                                                            
                                        
                                                                                     
                             
                                             
         
                     
                     
                     
                     
                             
                             
                             
                             
                     
                     
                    