Лайм

Простий рецепт варення з черешні без кісточок: як приготувати його на зиму

Зробити його простіше простого

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є таке величезне різноманіття фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити варення або джем, наприклад, з полуниці з бананом або різні варіанти зі смородини. theLime також підібрав простий рецепт варення з черешні.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: черешня (1 кг), цукор (0,8 кг), лимонна кислота (неповна 1 ч. л.).

Приготування:

Черешні промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжку та кісточки. Зробити це можна різними способами: за допомогою машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, пінцету, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки, олівця, пляшки, чайної ложки з вузьким кінцем, кулькової ручки.

Підготовлені ягоди засипаємо цукром і залишаємо на всю ніч, щоб вони пустили сік.

Після того як черешня пустила сік, перемішуємо масу, перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту. Чекаємо, доки закипить, періодично помішуємо, вимикаємо.

Читайте також: Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як його закрити на зиму.

Приблизно через годину знову ставимо на вогонь. Чекаємо, доки закипить, періодично помішуємо, вимикаємо. І так повторюємо ще один раз – загалом має бути три рази. Наприкінці висипаємо лимонну кислоту.

Тим часом готуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), стерилізуємо у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Після того, як варення з черешні без кісточок закипіло втретє, розливаємо у стерильні банки. Закриваємо заготовки герметично кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо рушником, пледом або ковдрою. Чекаємо приблизно добу, щоб варення повністю охололо, потім прибираємо його у прохолодне темне місце.

Фото: instagram.com/breslavets_asya

Цікаві новини для вас:

  1. Ванільний, шоколадний і полуничний: три рецепти смачних молочних коктейлів з морозивом.
  2. Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.
  3. Зелений щавлевий борщ – смачна українська страва: як приготувати його на обід.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами