Літо – найкраща пора року, адже тільки в цей час є таке величезне різноманіття фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити варення або джем, наприклад, з полуниці з бананом або різні варіанти зі смородини. theLime також підібрав простий рецепт варення з черешні.
Інгредієнти: черешня (1 кг), цукор (0,8 кг), лимонна кислота (неповна 1 ч. л.).
Приготування:
Черешні промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжку та кісточки. Зробити це можна різними способами: за допомогою машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, пінцету, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки, олівця, пляшки, чайної ложки з вузьким кінцем, кулькової ручки.
Підготовлені ягоди засипаємо цукром і залишаємо на всю ніч, щоб вони пустили сік.
Після того як черешня пустила сік, перемішуємо масу, перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту. Чекаємо, доки закипить, періодично помішуємо, вимикаємо.
Читайте також: Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як його закрити на зиму.
Приблизно через годину знову ставимо на вогонь. Чекаємо, доки закипить, періодично помішуємо, вимикаємо. І так повторюємо ще один раз – загалом має бути три рази. Наприкінці висипаємо лимонну кислоту.
Тим часом готуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), стерилізуємо у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Після того, як варення з черешні без кісточок закипіло втретє, розливаємо у стерильні банки. Закриваємо заготовки герметично кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо рушником, пледом або ковдрою. Чекаємо приблизно добу, щоб варення повністю охололо, потім прибираємо його у прохолодне темне місце.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ягідний джем з порічок та апельсина.
- Читайте також на theLime рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар.
Цікаві новини для вас:
- Ванільний, шоколадний і полуничний: три рецепти смачних молочних коктейлів з морозивом.
- Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.
- Зелений щавлевий борщ – смачна українська страва: як приготувати його на обід.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.