Лайм

Простий рецепт варення з черешні без кісточок: як приготувати його на зиму

Зробити його простіше простого

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є таке величезне різноманіття фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити варення або джем, наприклад, з полуниці з бананом або різні варіанти зі смородини. theLime також підібрав простий рецепт варення з черешні.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: черешня (1 кг), цукор (0,8 кг), лимонна кислота (неповна 1 ч. л.).

Приготування:

Черешні промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжку та кісточки. Зробити це можна різними способами: за допомогою машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, пінцету, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки, олівця, пляшки, чайної ложки з вузьким кінцем, кулькової ручки.

Підготовлені ягоди засипаємо цукром і залишаємо на всю ніч, щоб вони пустили сік.

Після того як черешня пустила сік, перемішуємо масу, перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту. Чекаємо, доки закипить, періодично помішуємо, вимикаємо.

Читайте також: Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як його закрити на зиму.

Приблизно через годину знову ставимо на вогонь. Чекаємо, доки закипить, періодично помішуємо, вимикаємо. І так повторюємо ще один раз – загалом має бути три рази. Наприкінці висипаємо лимонну кислоту.

Тим часом готуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), стерилізуємо у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Після того, як варення з черешні без кісточок закипіло втретє, розливаємо у стерильні банки. Закриваємо заготовки герметично кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо рушником, пледом або ковдрою. Чекаємо приблизно добу, щоб варення повністю охололо, потім прибираємо його у прохолодне темне місце.

Фото: instagram.com/breslavets_asya

Цікаві новини для вас:

  1. Ванільний, шоколадний і полуничний: три рецепти смачних молочних коктейлів з морозивом.
  2. Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.
  3. Зелений щавлевий борщ – смачна українська страва: як приготувати його на обід.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину