RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Не бачили маму майже 1,5 року: в мережі показали першу зустріч депортованих дітей після розлуки

У четвер, 6 липня, країна-агрессор та Україна провели черговий обмін полоненими, завдяки чому додому повернулися 45 захисників, а також 10-річна Варвара й 6-річний Ренат, які майже півтора року перебували зі своїм прадідусем на тимчасово окупованій території.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець.

Він зазначив, що жінку, яка не бачила власних дітей з березня 2022-го року, ще у жовтні минулого року вдалося повернути із ворожого полону й сьогодні вона забрала додому хлопчика та дівчинку.

"Це вдалося зробити завдяки роботі Офісів Омбудсмана України та РФ", - повідомив Дмитро Лубинець.

У свою чергу, як уточнив глава Офісу президента України Андрій Єрмак, їхню матір, бойового медика, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року й жінка чекала на повернення своїх дітей, яких Росія незаконно депортувала, намагаючись приховати викрадення.

Читайте: Із російського полону звільнено 108 українок: фото, відео та всі подробиці

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у координації з Уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем та командою ОП працює над поверненням усіх українських діток, - зазначив він, висловивши переконання, що Росія буде притягнута до відповідальності за ці злочини.

Керівник Центрального представництва Координаційного Штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак опублікувала перші секунди щемливої зустрічі мами та її дітей.



Нагадаємо, що тільки за офіційною інформацією, після початку повномасштабного вторгнення Росія вивезла з України 1184 дитини.

  • Вас може зацікавити:

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео

З Росії повернули доньку українського морпіха, нещодавно звільненого з полону: фото і історія родини

"Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців