RU  UA

Росія і Туреччина не раз "кидали" один одного: що чекає Ердогана після повернення в Україну "азовців"

Для історії відносин Росії та Туреччини порушення домовленостей є характерною рисою, тому для турецької сторони повернення в Україну "азовців" без відома РФ не матиме жодних наслідків.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Читайте також: Туреччина відмовилася передавати Україні ЗРК С-400: озвучено причину

За його словами, також немає підстав хвилюватися за подальші обміни бійців.

"Повернення в Україну з Туреччини захисників Азовсталі ніяк не позначиться на динаміці відносин Ердогана та Путіна, хоча до цього були запевнення, що бійці та командири Азова до кінця війни з РФ будуть у Туреччині. Ситуація завжди була динамічною і тут слід мати на увазі, що, вибачте за такий вислів, сторони завжди "кидали" один одного в чомусь. Вони вже звикли. Тому не бачу підстав побоюватися, що це якось може вплинути на майбутні обміни", - зазначив експерт.

Він вважає, що варто прагматично дивитися на ситуацію, адже обміни, як правило, відбуваються не коли сторони хочуть демонструвати щось, а коли збігаються інтереси.

Зараз Туреччина тестує Кремль, наскільки Путін може бути слабким у нинішній ситуації. Також команда Ердогана такими діями створює для себе переговорну позицію для візиту російського президента до Туреччини, який запланований на серпень 2023 року.

"Переговорна позиція для Анкари важлива, в тому числі тому, що вони зацікавлені в "зерновій угоді", щоб вона діяла тривалий час, а не так, як зараз, коли РФ фактично заблокувала її роботу", - додав Сергій Данилов.

Нагадаємо, у суботу ввечері, 8 червня, президент України Володимир Зеленський і захисники "Азовсталі", які повернулися на батьківщину з Туреччини, прибули до Львова на молебень до 500 днів повномасштабного вторгнення.

  • Вас також може зацікавити:

"Ніби по обличчю поводили": реакція росіян на повернення героїв України додому

Навіщо Путін влаштував судилище над "азовцями": російський політолог пояснив тактику Кремля

Стефанчук у Туреччині зустрівся зі звільненими з полону РФ "азовцями": фото