RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

Сезон шовковиць і ожини теж має мінуси: прості способи, щоб вивести плями від ягід з одягу

Середина літа - сезон смачних ягід, зокрема чорниці та ожини. Проте кожен зіштовхувався з проблемою, як позбутися від ягідних плям на одязі.

Ефективні методи позбавлення від ягідних плям нагадає "Апостроф".

Читайте також: Хто б міг подумати: 5 несподіваних лайфхаків, які спростять вам життя

Якщо сік шовковиці або ожини потрапив на одяг з ніжної тканини, то радимо віднести його до хімчистки, однак якщо пляма з’явилася на тканині, яку можна прати в домашніх умовах, то краще покласти одяг в пральну машину, спробувавши змити пляму вручну. В нагоді стане лимонний сік або розчин оцту та господарське мило.

Щоб позбутися чорничних плям на одязі потрібно полити забруднення лимонним соком. Обробіть ним лицьову і тильну сторони тканини, а потім сполосніть теплою водою. Також буде ефективним метод з використанням розчину оцту. Досить змішати оцет з водою у співвідношенні 1:2 і обробити ними свіжу пляму. Залиште суміш на плямі приблизно на годину, а потім виперіть одяг – вручну або в пральній машині.

Очистити одяг від соку чорниці можливо таким же самим способом. Ефективною буде також лимонна кислота. Досить приготувати таз з теплою водою і розчинити в ній всю упаковку кислоти, а потім замочити одяг приблизно на годину. Якщо цього часу занадто мало, його слід збільшити максимум до 8 годин. Після цього залишається тільки випрати річ в пральній машині або вручну – від ожинової плями не повинно залишитися і сліду.

Раніше ми розповіли про два народні засоби, які захистять чорний одяг від втрати кольору.

Вас може зацікавити:

Як позбутися жирної плями на куртці, щоб не мочити її повністю

Що робити, якщо жирна їжа забруднила святкову сукню: підручні засоби від плям

Як зробити домашній засіб для виведення плям, який впорається з будь-яким забрудненням