RU  UA  EN

Понеділок, 23 грудня
  • НБУ:USD 41.55
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  41.55
Суспільство

Новини

22 грудня

Всі новини

Діти проситимуть ще: як засушити кабачки на зиму

Кабачки, яким так багатий літній сезон, можна заготувати на зиму, щоб ласувати ними холодними і довгими вечорами. Їх можна не лише консервувати, але й сушити - дуже смачними виходять цукати з кабачків.

Рецептом смачного десерту поділилася на своїй сторінці в Instagram фудблогерка Юлія з ніком fermerka.ua.

Читайте також: Що приготувати з кабачків: топ-3 рецепти смачних сезонних закусок

Цукати з кабачків можна їсти замість магазинних цукерок, що дуже подобається дітям, можна додавати у випічку та готувати інші різноманітні десерти.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Фермерка Юля (@fermerka.ua)

Рецепт кабачкових цукатів

Інгредієнти:

  • кабачки
  • цукор (на 1 кг кабачків 200 г цукру)
  • сік 1 лимона

Спосіб приготування:

1. Кабачки почистити від шкірки та серцевини і порізати кубиками.

2. Після того кубики з кабачків треба засипати цукром і залишити на 30 хвилин.

3. Вичавити до кабачків сік лимона, потім поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити на слабкому вогні годину і після цього повністю охолодити.

4. Сушити кабачки у сушарці 2 години, або у духовці 6 годин за температури 60 градусів.

Раніше ми розповідали про те, як зберігати зелень в холодильнику, щоб довше залишалася свіжою.

Вас також може зацікавити:

Добриво з кропиви зробить помідори великими й солодкими: як його приготувати

Швидкий рецепт хрумких малосольних огірків: будуть готові за 3-4 години

Як заморозити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: три перевірені способи