Кабачки, яким так багатий літній сезон, можна заготувати на зиму, щоб ласувати ними холодними і довгими вечорами. Їх можна не лише консервувати, але й сушити - дуже смачними виходять цукати з кабачків.
Рецептом смачного десерту поділилася на своїй сторінці в Instagram фудблогерка Юлія з ніком fermerka.ua.
Читайте також: Що приготувати з кабачків: топ-3 рецепти смачних сезонних закусок
Цукати з кабачків можна їсти замість магазинних цукерок, що дуже подобається дітям, можна додавати у випічку та готувати інші різноманітні десерти.
Рецепт кабачкових цукатів
Інгредієнти:
- кабачки
- цукор (на 1 кг кабачків 200 г цукру)
- сік 1 лимона
Спосіб приготування:
1. Кабачки почистити від шкірки та серцевини і порізати кубиками.
2. Після того кубики з кабачків треба засипати цукром і залишити на 30 хвилин.
3. Вичавити до кабачків сік лимона, потім поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити на слабкому вогні годину і після цього повністю охолодити.
4. Сушити кабачки у сушарці 2 години, або у духовці 6 годин за температури 60 градусів.
Раніше ми розповідали про те, як зберігати зелень в холодильнику, щоб довше залишалася свіжою.
Добриво з кропиви зробить помідори великими й солодкими: як його приготувати
Швидкий рецепт хрумких малосольних огірків: будуть готові за 3-4 години
Як заморозити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: три перевірені способи