Лайм

Що приготувати з кабачків: топ-3 рецепти смачних сезонних закусок

Урізноманітніть меню своєї сім'ї влітку

Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У червні традиційно багато хто збирає перший урожай кабачків. І якщо ви вже робили кабачкову запіканку з плавленим сиром або ікру з молодих кабачків, візьміть собі на замітку варіанти незвичних сезонних закусок. theLime підібрав прості рецепти.

Кабачкові рулетики з вершковим сиром

Інгредієнти: кабачок (2 шт.), помідор (1 шт.), часник (2 зубчики), вершковий сир (80 г), зелень, сіль, перець (за смаком), яйце (3 шт.), борошно (100 г) ), оливкова олія.

Приготування:

Беремо молоді кабачки, промиваємо в проточній воді, розрізаємо вздовж на пластини товщиною приблизно 5 мм. Солимо і залишаємо у такому вигляді на 5 хвилин.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль та перець за смаком. В інший посуд висипаємо борошно, опускаємо кабачок спочатку в нього, потім в яйця.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією, обсмажуємо кабачки з двох боків до готовності. Для рулетиків використовуємо лише середні частини кабачків, так як бічні частини грубіші та погано згортаються в рулет.

Для начинки беремо часник, очищаємо його та пропускаємо через прес. Додаємо його та дрібно нарізану зелень у вершковий сир, ретельно перемішуємо.

Помідор споліскуємо, за бажанням очищаємо від шкірки, нарізаємо акуратними скибочками.

Викладаємо начинку на обсмажений кабачок, а також шматочок помідора на ширший край кабачка. Загортаємо все в рулетик і кладемо його на лист салату. Робимо те саме з іншими заготовками.

Читайте також: Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт з сирною начинкою.

Палички з кабачків у хрумкій сирній скоринці

Інгредієнти: кабачок (2 шт.), панірувальні сухарі (150 г), твердий сир (150 г), яйця (2 шт.), часник (1-2 зубчики), гірчиця (1 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Кабачки споліскуємо у воді, ріжемо на невеликі брусочки.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо або пропускаємо через прес.

Готуємо кляр: змішуємо у невеликій мисці гірчицю, яйця, сіль, перець, часник.

На дрібній терці тремо твердий сир, змішуємо його з панірувальними сухарями.

Кожен брусочок занурюємо в кляр, а потім обвалюємо в суміші з сиру та панірувальних сухарів, викладаємо на деко, вистелене пергаментом.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо деко з закускою і випікаємо до рум'яної скоринки, періодично перевертаючи кабачки з одного боку на інший.

Читайте також: Кабачки як шашлички. Популярний рецепт на зиму, який варто скуштувати.

Запечені кабачки із сиром

Інгредієнти: кабачок, помідор, твердий сир, борошно, яйця, сіль, рослинна олія (для смаження).

Інгредієнти для соусу: сметана, часник, зелень.

Приготування:

Кабачки споліскуємо, потім нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на декілька хвилин.

Помідори та зелень промиваємо у проточній воді та дрібно ріжемо.

У глибокій мисці збиваємо яйця. Кабачки обвалюємо у борошні, а потім у яйцях. Обсмажуємо їх на сковороді з олією з двох сторін. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Для соусу змішуємо сметану, подрібнену зелень та часник.

Деко вистилаємо пергаментом, викладаємо на нього кабачки, змащуємо соусом, зверху – нарізані помідори та посипаємо натертим сиром.

Ставимо в розігріту до 200°С духовку і запікаємо приблизно 15 хвилин.


Переглянути цей допис до Instagram

Смачні рецепти Фудблог (@viktoria__cooking)

Цікаві новини для вас:

  1. Простий рецепт варення з черешні без кісточок: як приготувати його на зиму.
  2. Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.
  3. Зелений щавлевий борщ – смачна українська страва: як приготувати його на обід.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні