Лайм

Як закрити кабачки на зиму: прості і популярні рецепти консервації

Спробуйте всі або один із варіантів

Літо – сезон не лише спекотних днів, але й консервації. Тому якщо ви вже дізналися рецепт смачної кабачкової ікри на зиму, цього разу візьміть собі на замітку інструкції з приготування кабачків у поєднанні з різними компонентами.

Рецепт 1

Інгредієнти: кабачки 2.5 кг, соус сацебелі 400 мл, цукор 180 г, олія 100 мл, оцет 9% 100 мл, сіль 1 ст. л, чорний перець 1 ст. л, часник 1 головка, базилік 1 ч. л.

Фото: unsplash.com

Приготування: кабачки миємо, нарізаємо кільцями. Додаємо часник, сіль, цукор, олію та спеції. Всі компоненти заливаємо соусом сацебелі, також не забуваємо додати воду. Ставимо продукти готуватися на плиту. Варимо на середньому вогні близько 30 хв. До готових кабачків додаємо оцет, розкладаємо їх по банках та ставимо на плиту стерилізуватися. З моменту закипання стерилізуємо салат 10 хв. Даємо консервації час охолонути, після чого переміщаємо її в темне місце.

Рецепт 2

Інгредієнти на 1 л маринаду: цибуля 1 шт, кабачки 1.5 кг, вода 1л, перець горошком, оцет 9% 200 мл, цукор 300 г, сіль 1.5 ст. л, приправа карі 3 ст л.

Приготування: на дно банок кладемо подрібнену цибулю та перець горошком. Зверху накладаємо порізані кабачки.

Готуємо маринад: у каструлі з’єднуємо воду, цукор, оцет, сіль та приправу карі. Доводимо суміш до кипіння і одразу ж заливаємо її у банки з нашими заготовками. Банки ставимо на плиту стерилізуватись: 10 хв з моменту закипання. Після приготування закручуємо їх кришками та ставимо охолонути.

Читайте на тему: Смачна закуска за лічені хвилини: рецепт битих огірків з часником і соєвим соусом.

Рецепт 3

Інгредієнти: кабачки 1 кг, рис 200г, морква 200г, цибуля 200г, перець солодкий 2 шт, помідори 350 г, сіль 1.5 ст. л, цукор 2 ст. л, часник 1 головка, олія 120 мл, оцет 9% 2 ст. л.

Приготування: подрібнену цибулю та моркву смажимо 10 хв на сковорідці, до них додаємо пропущені через м’ясорубку помідори та порізаний перець. Також не забуваємо поставити готуватися 200 г рису: варимо його до напівготовності.

До помідорів та перцю додаємо подрібнені кабачки та тушкуємо їх ще протягом 5 хв. Після цього додаємо до страви часник, сіль та цукор, а також відварений рис і оцет. Всі компоненти ретельно перемішуємо та готуємо ще 10 хв. Готову суміш пересипаємо до банок та ставимо їх стерилізуватися: з моменту закипання 10 хв. Закручуємо банки, даємо їм охолонути та відправляємо на зберігання у темне місце.

Фото: unsplash.com

Рецепт 4

Інгредієнти: кабачки 3 кг, цибуля 1 кг, морква 1 кг, олія 400 мл, томатна паста 300 мл, консерви в олії 2 банки, сіль 3 ст. л, цукор 180 г, оцет 9% 100 мл.

Приготування: у глибоку каструлю наливаємо олію, додаємо подрібнену цибулю, через кілька хвилин додаємо натерту моркву, смажимо ще 2-3 хв. Насипаємо томатну пасту та перемішуємо. Додаємо порізані кабачки та знову перемішуємо. Тушкуємо все під кришкою 10 хв. Також додаємо сюди ж подрібнену вилкою сардину, сіль та цукор, перемішуємо та готуємо ще 15 хв. Після того, як вказаний час минув, наливаємо оцет та тушкуємо ще 10 хв.

Читайте також: Консервуємо огірки на зиму: популярний і простий рецепт з гірчицею і часником.

Готові компоненти розкладаємо по чистих банках та ставимо їх стерилізуватися: 10 хв від моменту закипання. Закручуємо кришками та даємо охолонути.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини