RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Філатов запропонував власникам квартир ЖК, куди влучила ракета, їхати за компенсаціями до Запоріжжя

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що власники зруйнованих квартир у житловому комплексі, в який влучила ракета росіян, можуть не розраховувати на компенсації з міської цільової програми, оскільки будинок не був введений в експлуатацію і це були квартири на перепродаж і під здачу в оренду.

Про це він написав у Facebook, йдеться в матеріалі "Економічних новин".

В коментарях користувачі, які представлялися від імені власників житла, заявляли, що будинок був введений в експлуатацію, через що мешканці мають право на відшкодування збитків. Філатов у грубій формі закликав їх переїздити в Запоріжжя, якщо їм щось не подобається.

"Я Вам нічого не винен і по Вашій квартирі ракетами не стріляв. Радійте, що живі, на відміну мешканців 118 будинку. Якщо у Вас була прописка і немає житла, то Ви маєте право звернутися за компенсацією до районної адміністрації. Слухайте, без образ, мешканці елітного комплексу "Женева" кататимуть мені публічні істерики в інтернеті в останню чергу", - написав Філатов у коментарях.

"Якщо ви будете мені тут хамити, то все закінчиться походом до приймальню міськвиконкому, де ви спілкуватиметеся з клерками. Це перше. Не забувайте, що ваш будинок, введений в експлуатацію, це ОСББ. Тобто приватний будинок, який не стоїть на балансі міста і якщо Путін зруйнував його ракетою, Філатов не зобов'язаний його лагодити. Це друге. Далі. Міська програма постраждалим від ракетних відстрілів (до речі, найкраща в країні) передбачає виплати людям, які втратили житло. Якщо ви маєте другу/третю квартиру під здачу/для дітей/продаж, то ви звернулися не за адресою. У мене в Дніпрі 184 тисячі переселенців, а я о пів на першу ночі витрачаю свій час на істерики хамовитих тіток. Не ображайтеся. Напишіть заяву до адміністрації. Ми розглянемо. Ну чи переїжджайте жити до Запоріжжя, там вам замість 3 млн виплатять 10 тис гривень", - написав він іншому користувачеві.

Далі Філатов вирішив пояснити позицію з іншими формулюваннями: "Після того, як офіційні особи висловили оціночні судження, що нам так пощастило, оскільки будинок не було введено в експлуатацію, то була друга черга і там були квартири під продаж та ремонт, – вмить знову посипалися образи та шантаж. Екзальтовані громадяни і смердючі телеграми-канали побачили в цьому якийсь таємний зміст, щоб, мовляв, не виплачувати компенсацію нещасним громадянам. Безумовно, ми розбиратимемося з кожним власником зруйнованого житла і намагатимемося допомогти", - написав Філатов.

"Але ось тільки адвокати/підприємці/добрі люди, які купили "метри" в новому і прекрасному комплексі "Женева", чомусь вважають за краще кидатися прокльонами на адресу влади. Навіть НЕ прочитавши програму міськради про компенсації", - додав він.

"Шановні співгромадяни, з понеділка у вашому будинку почне працювати комісія… Міська влада може дати вам компенсацію, але НЕ зобов'язана наново відбудувати ваш будинок. Друге. Якщо у вас є житло, а ви придбали квартиру під перепродаж/оренду/ як інвестицію, то ви теж компенсацію не отримаєте. І не тому, що Філатов поганий, або це просто гроші ІНШИХ городян, які не зобов'язані за вас платити (особисто я знаю громадянку, у якої в цьому ЖК є ТРИ квартири)", - написав він у наступному пості.