RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Рекордний хабар і рекордне відшкодування: свіжі подробиці щодо справи екс-міністра екології Злочевського

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишнім міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським.

Про це інформують у САП.

Читайте: 6 млн доларів хабаря для НАБУ: стали відомі прізвища та резонансні подробиці

Прокурором було враховано визнання указаною особою своєї винуватості в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні.

Крім того, обвинувачений сплатив 500 млн грн на допомогу ЗСУ та надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн грн.

Відповідно до угоди суд визнав колишнього міністра винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 369-2 КК України.

За вироком суду йому призначено основне покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 68 тисяч гривень.

Як уточнюють у мережі, таким чином загальний економічний ефект у цій одній справі склав більше мільярда гривень, адже сам рекордний хабар у сумі $6 млн. (близько 200 млн.грн.) було конфісковано та скеровано на рахунок ССО ЗСУ. Один із посередників відшкодував державі 100 млн. грн. на проект "Армія дронів" та 33 млн.грн. - на ССО ЗСУ. Інший обвинувачений в рамках співпраці зі слідством також скерував на рахунок ССО ЗСУ приблизно 180 млн.грн.

Нагадаємо, що вже колишній депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін, який фігурував у розслідуванні щодо ДТП у Києві та пропозиції неправомірної вигоди правоохоронцю, пішов на угоду зі слідством й зобов'язався надати 6 мільйонів гривень на "Армію дронів".

Вас може зацікавити:

Спіймали на "гарячому": мера Рені Одеської області затримали під час отримання великого хабаря, всі деталі та фото

Розтратив близько півмільйона гривень: мера Полтави визнали винним

Вимагали гроші у волонтера: НАБУ затримало голову Тернопільської облради