RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Українська команда" відправила на передову велику партію дронів-камікадзе - Артур Палатний

Волонтерський штаб "Українська команда" передав розвідникам чергову партію дронів-камікадзе, на які раніше оголошував збір коштів. Загалом в межах цього збору придбано вже близько 150 дронів-камікадзе для захисників.

Про це повідомив у Facebook керівник "Української команди" Артур Палатний.

"В межах великого збору на дрони-камікадзе "Українська команда" закупила вже близько 150 FPV-дронів для наших захисників, на які донатили тисячі українців. Раніше ми вже передавали дрони-камікадзе багатьом підрозділам. Зараз ми передали чергову партію одному з підрозділів розвідки на передову, щоб вони могли нищити ворога ще ефективніше", - заявив Палатний.

Він відзначив, що ці універсальні керовані дрони можуть піднімаються на висоту до 1 кілометра і летіти зі швидкістю до 100 км/год. Кожен з них піднімає понад 1 кілограм вибухівки.

"Вже найближчим часом наші хлопці будуть передавати "привіти" ворогу завдяки цим дронам-камікадзе. Кожен дрон обладнаний гарною камерою та може нести більше кілограма вибухівки. Камери передають зображення в режимі реального часу, що дозволяє нашим бачити позиції ворога як на долоні. Дрони влучно доставляють окупантам вибухівку", - наголосив Артур Палатний.

Раніше повідомлялося, що "Українська команда" передала дрони 72-й бригаді імені Чорних Запорожців, 204-му батальйону територіальної оборони міста Києва, підрозділу "Скала" та іншим.

Також повідомлялося, що "Українська команда" відправила у регіони понад 40 тисяч тонн продуктів харчування для медичних закладів та малозабезпечених. А напередодні навчального року забезпечила спеціалізовані навчальні заклади для дітей з інвалідністю комп’ютерною технікою.