RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Фонд "RAZOM" та Антон Птушкін зібрали у США 200 тисяч доларів для захисників України

Фонд "Razom for Ukraine" у кооперації з відомим українським тревел-блогером Антоном Птушкіним в рамках програми "RAZOM Heroes" провели збір коштів у США на придбання 10 мобільних лазне-пральних комплексів для захисників та захисниць України на передовій.

У рамках програми по збору коштів, зокрема, були проведені дві благодійні зустрічі з Антоном Птушкіним у Нью-Йорку, які зібрали понад 300 відвідувачів, а також онлайн-аукціон, в рамках якого до кінця липня, небайдужі та охочі допомогти захисникам України могли придбати пам’ятні лоти. Серед них: прапор з підписами генералів Залужного, Сирського та Павлюка (був проданий за 6900$); журнал Time із Залужним на обкладинці та його автографом (5600$); бейсбольна бита з автографами бейсбольної команди NY Yankees (3700$); браслет "Азовсталь" із підписом Головнокомандувача ЗСУ (2600$); шеврони пса Патрона (3700$) та інше.

"До поїздки в США я спробував зібрав кошти на один лазне-пральний комплекс через свої соцмережі в Україні. І зовсім неочікувано зібрав іх всього за 2 години, залишив "банку" і за добу зібрав на другий комплекс. Це було маркером того що українці готові збирати кошти на гуманітарні речі для військових… Люди в Україні також охоче донатять на зброю і дрони, в той час коли американці, наприклад, дуже обережно ставляться до подібних зборів, а донатять здебільшого на гуманітарні речі. Тоді й народилася ідея спробувати зібрати гроші на мобільні лазне-пральні комплекси саме за кордоном. Ми зробили перший фандрейзинг і виявилось, що так, це працює і потрібно продовжувати", — поділився Антон Птушкін.

Він додав, що чув про діяльність фонду RAZOM, знав про великі збори фонду у США, а Нью-Йорк обрав як стартову точку, бо тут проживає потужна українська діаспора. За цю фандрейзингову кампанію у США Антону Птушкіну та фонду RAZOM вдалося зібрати $200 тис. на придбання 10 лазне-пральних комплексів, які виготовляються під Києвом і скоро будуть доставлені на передову.

Донати на цей збір були від 2-5 доларів до $20 000. Під час обіду в культовому українському закладі Нью-Йорку з назвою "Veselka", до Антона Птушкіна підсів власник ресторану Джейсон Бірчард і почав розпитувати про візит у США та лазне-пральні комплекси. За годину під час зустрічі з Антоном в Українському домі, Джейсон попросився на сцену, і розповів що вони мають благодійний фонд, на який іде відсоток коштів з кожного проданого борща та вареників у "Веселці" і що вони з цього фонду бажають придбати комплекс за $20 000.

"Американці довели, що мають дуже високий рівень симпатії до України, хочуть допомагати та допомагають українцям у цій непростій ситуації. Завдяки цьому збору ми забезпечимо наших захисників та захисниць із різних родів військ 10-ма лазне-пральними комплексами, що є надзвичайно важливим, особливо в таку неймовірну спеку, яка спостерігається в Україні... Весь цивілізований світ об’єднаний навколо України і, зі свого боку, RAZOM робить та робитиме все, аби ця згуртованість посилювалась та конвертувалася в прикладну допомогу та внесок у майбутню перемогу України", — розповіла Оля Яричківська, одна із засновників фонду та керівниця програми "RAZOM Heroes" у США.

"RAZOM heroes" – один із напрямків роботи фонду "RAZOM" та БФ "Разом для України", в рамках якого команда фонду доставляє життєво необхідну допомогу захисникам України, військовим медикам, евакуаційним бригадам та прифронтовим лікарням. Програма "RAZOM heroes" забезпечила передову 130,000+ тактичних аптечок, 3000+ рюкзаками бойового медика, 100+ пікапів/авто для евакуації, 2000+ дронів, рацій, ретрансляторів, генераторів, старлінків та іншими важливими для перемоги речами.