Лайм

Як кропити помідори борною кислотою: дієвий метод збільшить родючість томатів

Беріть на замітку

Досвідчені городники знають, щоби отримати врожай помідорів, потрібно докласти чимало зусиль. Це вибаглива культура і просто так плодами не дякує. Тому при вирощуванні томатів важливо дотримуватися всіх етапів догляду: полив, підв'язування, пасинкування, захист від хвороб, підживлення та обприскування. Для останнього в аматорських городах часто застосовують народні засоби, один з них – борна кислота. Завдяки обробці кущів борною кислотою можна збільшити родючість томатів. Розповідаємо, як приготувати розчин та як правильно проводити процедуру.

Читайте також: Чим кропити помідори від фітофтори: найкращі народні методи та біопрепарати.

Фото: pixabay.com

Борна кислота для помідорів

Якщо ви помітили, що зав'язі на кущах немає або вона відпадає, повільно росте і жовтіє листя, помідори починають кущитися, ріст сповільнюється - все це ознаки того, що рослині не вистачає борної кислоти.

Як кропити помідори борною кислотою

Для позакореневого підживлення вам знадобиться: борна кислота (10 г) та гаряча вода (10 л). Розведіть розчин в окропі, охолодіть, після чого обприскуйте рослини.

Ще один народний рецепт на основі борної кислоти: вода (10 л), йод (5 крапель) та борна кислота (5 г). Змішайте всі інгредієнти, потім цим складом покропіть кущі.

Якщо помідори повільно ростуть саме через дефіцит бору, приготуйте розчин: борна кислота (0,2 г), вода (1 л). Внесіть підгодівлю під корінь, намагаючись не торкатися листя та стебла.

Окрім класичних методів існує ще один популярний рецепт. Вам знадобиться:

  • вода (10 л);
  • борна кислота (10 г);
  • марганцівка (3 г);
  • йод (30 крапель).

Борну кислоту, марганцівку та йод розведіть у воді. Приготованим розчином обприскуйте помідори не частіше, ніж через кілька тижнів після попереднього підживлення. Процедуру слід проводити в суху погоду вранці або ввечері, коли немає спеки.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, що робити у випадку вершинної гнилі томатів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців