RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

ЗСУ мають успіх у Запорізькій області: зведення за 12 серпня

ЗСУ під час контрнаступу мають успіх на Мелітопольському та Бердянському напрямках - бійці закріплюються на нових позиціях поблизу Роботиного.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу від 12 серпня.

Впродовж поточної доби окупанти завдали 6 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснили 32 обстріли з РСЗО, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення. Також зафіксовано 33 бойових зіткнення.

Читайте також: Кримський міст "збив" всі ракети: фото, відео і всі подробиці "бавовни"

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ЗС РФ завдали авіаційного удару в районі Гур’ївого Козачка Харківської області, здійснено мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, серед яких Клюси Чернігівської області; Середина-Буда, Яструбине, Водолаги, Миропільське Сумської області та Уди, Стрілеча, Охрімівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку окупанти безуспішно йшли в наступ в районах північно-східніше Синьківки, північніше Кислівки та південно-східніше Андріївки Харківської області. Ворожі авіаудари зафіксовано в районі Кислівки та Першотравневого Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали такі населені пункти як Куп’янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник з авіації обстріляв Білогорівку Луганської області та Серебрянку, Сіверськ, Спірное, Веселе Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів - Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно штурмував українські позиції в районах Кліщіївки та Білої Гори Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Благодатного. Від ворожої артилерії постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Міньківка, Оріхово-Василівка, Часів Яр, Іванівське, Біла Гора, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Тоненьке, Первомайське, Невельське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗС РФ безуспішно ведуть штурм в районі міста Мар’їнка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Олександропіль, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог не зміг відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області. З артилерії ворог відкривав вогонь у напрямку щонайменше 10 населених пунктів, серед них Водяне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Велика Новосілка, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник обстріляв з артилерії понад 20 населених пунктів, серед яких Новодарівка, Темирівка, Полтавка, Червоне, Верхня Терса, Новоандріївка Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку від російської артилерії постраждали 20 населених пунктів, серед них Золота Балка, Зміївка, Берислав, Козацьке, Тягинка, Понятівка Херсонської області та Куцуруб, Очаків Миколаївської області.

Сили оборони також продовжують успішно здійснювати контрнаступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках - ЗСУ мають просування поблизу Роботиного Запорізької області. Як інформує командування, військовослужбовці закріплюються на нових позиціях та ведуть контрбатарейную боротьбу.

Авіація сил оборони впродовж доби завдала 10 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а ракетні та артилерійські підрозділи уразили 1 ЗРК та 1 артилерійський засіб на вогневій позиції.

Раніше ми розповдіали, що ГУР показало ефектні кадри роботи БПЛА у Криму.

Вас може зацікавити:

Ворог вночі атакував Україну "шахедами": фото наслідків удару на Харківщині

Важка, але контрольована: генерал оцінив поточну ситуацію на фронті

Вони не збираються відступати: чому українцям вже зараз треба готуватися до реваншу РФ