RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Яблучний Спас 2023: як ворожити на кохання, майбутнє, гроші та нову роботу

У суботу, 19 серпня, православні українці відзначатимуть важливе церковне свято - Яблучний Спас 2023.

"Апостроф" з нагоди такого дня розповідає, які існують ворожіння на свято.

Читайте також: Щастя і миру! Найкращі привітання з Яблучним Спасом

Яблучний Спас 2023 - ворожіння на почуття коханого

Візьміть стигле червоне яблуко, розріжте його на 2 половинки, позначте одну з них як ліву, зробивши маленьку насічку ножем. Між половинками яблук треба вкласти записку з ім’ям людини, якою ви зацікавились, і зв’яжіть їх червоною стрічкою. Скажіть:

"Яблуко червоне, всім прекрасне, скажи-наворожи, дорогу покажи. Що раб Божий (ім’я) відчуває до раби Божої (ім’я)?

Покладіть яблуко на підвіконня. Коли воно почне псуватися - подивіться, яка саме половинка потемніла сильніше. Якщо ліва – людина вам симпатизує і незабаром вона проявить ініціативу. Якщо права – на жаль, ви можете бути лише друзями.

Яблучний Спас 2023 - ворожіння на бажання

Візьміть 3 яблука різних кольорів, але однакового розміру – червоне, жовте і зелене. Покладіть їх у коробку. Візуалізуйте своє бажання та проговоріть його вголос. Потім витягніть з коробки одне яблуко. Якщо воно червоне – вам пощастить і ваша мрія скоро збудеться. Жовте – на вас чекають перешкоди. Зелене – це бажання несвоєчасне, тому відповідь негативна.

Яблучний Спас 2023 - ворожіння на "любить - не любить"

Візьміть яблуко і з думками про коханого розріжте на дві половинки. Подивіться, чи все насіння залишилися цілими? Якщо так - він вас любить, і у вас є шанс зіграти весілля. Якщо одне зернятко пошкоджено – ваша друга половинка невдоволена стосунками і на вас чекає серйозна розмова. Якщо розрізане 2 і більше – вам час всерйоз задуматися над майбутнім стосунків.

Яблучний Спас 2023 - ворожіння на рік

Візьміть яблуко та відріжте у нього верхівку так, щоб були видно насіння. Якщо у вас утворився візерунок у вигляді красивої правильної зірочки - зірки обіцяють вам щастя і море любові. Якщо його немає – вам доведеться важко.

Яблучний Спас 2023 - ворожіння на нареченого

Розрізаємо яблуко на 9 рівних частин та сідаємо перед великим дзеркалом. 8 шматочків яблука з’їжте, а один киньте через ліве плече, стежачи за його відображенням у дзеркалі. У цей момент ви можете побачити свого коханого.

Яблучний Спас 2023 - ворожіння на нову работу

Треба розрізати яблуко навпіл. На папері в колі, що дорівнює розміру зрізу, вкажіть місце роботи/посаду/професію, в яких ви зацікавлені. Вкладіть папір в яблуко. Не звертаючи, закріпіть половинки та залиште на ніч. Вранці подивіться – який напис найменше розплився, в тому напрямку вам потрібно рухатися.

Яблучний Спас 2023 - ворожіння на багатство

Киньте яблуко вгору. Якщо воно впало праву руку від вас – ви матимете змогу покращити своє матеріальне становище, якщо по ліву – ніяких змін. Якщо ж рівно перед вами – не наробіть дурниць, бо ви ризикуєте стати боржником.

Яблучний Спас 2023 - любовне ворожіння

Треба кинути у відро з водою багато маленьких яблучок. І, не дивлячись, зачерпнути великим ковшиком. Порахуйте, скільки яблук вам вдалося зловити. Якщо парне число – на вас чекають успіхи у романтичній справі. Якщо непарне – варто зробити акцент на роботі.

Раніше ми розповідали, які існують головні заборони на Яблучний Спас.

Вас може зацікавити:

Хай щастя впаде в долоні! Найкращі привітання з Яблучним Спасом у листівках і прозі

Погода на Яблучний Спас покаже, якою буде осінь: народні прикмети свята

Від язичницького обряду до Преображення Господнього: як з'явилось свято Яблучний Спас