RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У військкоматах та ВЛК проходять нові масштабні обшуки: фото

У вівторок 22 серпня у межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які займають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки відбуваються обшуки у низці військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей.

Про це інформують у Державному бюро розслідувань.

Читайте: Зеленський звільнив воєнкомів: яка доля на них чекає

Зазначається, що загалом було встановлено 388 осіб, відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби.

Наразі вилучається медична документація, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо.

Кримінальні провадження порушені за низками статей, у тому числі за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

Як наголошується, наприкінці минулого тижня в Одеській та Миколаївській областях, а також Херсонському та Бериславському районних Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки працівники ДБР вже провели 15 обшуків.

Заклади перевіряються на можливі корупційні дії персоналу під час проведення загальної мобілізації, незаконне "звільнення" від мобілізації офіцерів запасу та інших військовозобов’язаних осіб, що становить пряму загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій.

В ході попередніх перевірок вже виявлено непоодинокі факти зловживань військкомів та безпідставного зняття з військового обліку офіцерів запасу на підставі фіктивних довідок військово-лікарняних комісій. За результатами перевірок трьом посадовим особам військкоматів вже повідомлено про підозри.

Нагадаємо, що у Полтавській області підозру отримав начальник районного відділу Територіального центру комплектування та соцпідтримки, який разом з іншими військовими побив до непритомності підлеглого.

  • Вас може зацікавити:

Воєнкомів-хабарників треба садити, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ

Ще один скандал з ТЦК: на Дніпропетровщині військком "заробив" 350 тисяч доларів, фото і відео

Скандальний одеський військком місяць відпочивав в Іспанії: нові подробиці гучної справи