RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Суд обрав запобіжний захід топ-посадовцю Мінагрополітики: в чому підозрюють заступника міністра

Вищий антикорупційний суд України у четвер, 31 серпня, обрав запобіжний захід першому заступнику міністра аграрної політики Тарасу Висоцькому - його підозрюють у розтраті понад 62 млн гривень при закупівлі продуктів.

Про це повідомило "Суспільне".

Чиновнику призначили заставу у 805 тисяч гривень.

Читайте також: Смертельна стрілянина в Дніпрі: суд обрав запобіжний захід поліцейському

Адвокат Максим Комарницький на початку судового засідання долучив до матеріалів справи заяви громадян, які висловили готовність взяти Висоцького на поруки: йдеться про нардепів від "Слуги народу" Володимира Тимофійчука та Ігоря Марчука.

Також сторона захисту долучила до матеріалів справи отримані ними ціни від різних торгових мереж: зазначається, що вартість на макарони у березні минулого року коливалися в середньому від 60 грн до понад 100. При цьому прокурор заявив, що "представник ВДА писав, що 60 - дорого, вони закуповують удвічі дешевше”.

24 серпня поточного року Тарасу Висоцькому повідомили про підозру у зловживанні службовим повноваженням при закупівлі продуктів: сума збитків склала понад 62 млн гривень. Про це повідомила прес-служба НАБУ - ці продукти призначалися для забезпечення потреб держави під час воєнного стану.

Детективи НАБУ називають екс-заступника міністра економіки та першого заступника міністра аграрної політики причетними до незаконної схеми. У самому Мінагрополітики заперечують збитки чи отримання неправомірної вигоди.

Раніше "Апостроф" повідомляв про ексклюзивні подробиці від ГБР про те, як працювала схема розкрадання продуктів у Міноборони.

Вас може зацікавити:

Вкрали з бюджету понад 1 млрд гривень: колишнім топ – чиновникам Міноборони оголосили підозру

"Це не сталінізм": Зеленський запропонував прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану

"Вічна боротьба": чому Зеленський вирішив лякати казнокрадів держзрадою