RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

За добу – 22 бойових зіткнення з ворогом: зведення Генштабу за 4 вересня

У Генеральному штабі оприлюднили вечірнє зведення за 4 вересня щодо поточної ситуації на фронтах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Звучить, як фантастика: Росія зганьбилася з черговим "аналоговнетом"

Зазначається, що Росія завдала п'ять ракетних та 68 авіаударів, здійснила 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирних, зруйновані житлові будинки та інша інфраструктура.

Загроза щодо подальших ракетних та авіаційних ударів по Україні - висока.

Загалом за добу відбулось 22 бойових зіткнення.

Волинський та Поліський напрямки: ситуація без змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки: обстріляли з мінометів та артилерії більш ніж 15 н. п.. Йдеться про Карповичі, Прогрес Чернігівської області, Нова Гута, Ромашкове, Бугор, Малушине Сумської області та Уди, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Гатище, Огірцеве, Тернова на Харківщині.

Куп’янський напрямок: завдали авіаудару в районі Бударків Харківської області, артобстрілів по 10 н. п., серед них Фиголівка, Дворічна, Кіндрашівка, Синьківка, Кислівка на Харківщині.

Лиманський напрямок: були невдалі наступи в районах Новоєгорівки та Білогорівки на Луганщині. Завдали авіаударів в районах Білогорівки Луганської області, Ямполівки та Спірного Донецької області; завдали артобстрілів по 10 н. п., серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Серебрянка, Верхньокам’янське на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ЗСУ відбили атаки в районі північніше Кліщіївки Донецької області. Росіяни завдали авіаудару поблизу Іванівського Донецької області. Артобстрілів зазнали більш ніж 15 н. п., серед них Міньківка, Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Біла Гора, Північне на Донеччині.

Авдіївський напрямок: завдали авіаудару в районі Авдіївки; обстріляли з артилерії та мінометів н.п. Олександропіль, Новокалинове, Керамік, Авдіївку, Сєверне, Первомайське на Донеччині.

Мар’їнський напрямок: ЗСУ продовжують стримувати наступ в районі Мар’їнки на Донеччині; завдали авіаудару в районі Красногорівки. Артобстрілів зазнали н.п. Красногорівка, Мар’їнка, Гостре, Новомихайлівка на Донеччині.

Шахтарський напрямок: завдали авіаудару в районі Вугледара. Артобстрілів зазнали більш ніж 10 н. п., серед них Вугледар, Водяне, Шахтарське, Новоукраїнка, Урожайне на Донеччині.

Запорізький напрямок: завдали авіаударів в районах Малої Токмачки, Оріхова, Роботиного, Степногірська на Запоріжжі. Артобстрілів зазнали понад 15 н. п., серед них Новодарівка, Ольгівське, Залізничне, Мала Токмачка, Роботине, Кам’янське на Запоріжжі.

Херсонський напрямок: завдали авіаударів в районах Тягинки та Молодіжного; обстрілів зазнала Бургунка Херсонської області.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 - по зенітно-ракетним комплексам противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 4 пункти управління противника", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми розповідали, що за добу на фронті відбулося 30 бойових зіткнень.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ прорвали найсильнішу лінію оборони РФ на Запоріжжі: звіт ISW і свіжі карти боїв

Ще майже 500 стали "хорошими": в Генштабі оновили втрати росіян у війні

Одещину другу ніч поспіль атакували російські "шахеди": подробиці і фото