Часник - корисний продукт, незамінна спеція для приготування звичних, чи навіть екзотичних страв. Кожна господиня зацікавлена зберегти свіжість та користь часнику.
Як це зробити в домашніх умовах - розповість "Апостроф".
Читайте також: Хитрість у зберіганні цибулі, яка захистить її від гниття у домашніх умовах
Досвідчені городники не рекомендують після збирання врожаю струшувати або обдирати бруд з головок, не відривати засохлі лусочки та бадилля: поживні речовини з гички в найближчі 4-6 тижнів перетікатимуть у головку.
Для часнику дуже важливо уникати вологості, найкраще зберігати в сухому і прохолодному місці з постійною температурою - від 12 до 15 градусів Цельсія.
Також приміщення для зберігання часнику має бути гарно провітрюваним. Найкраще зберігати його в плетених кошиках або сітках, які забезпечать вільну циркуляцію повітря.
Бажано регулярно перевіряти часник на наявність м'яких або зіпсованих ділянок та вчасно видаляти плісняву.
Використовуючи ці поради, ви зможете насолоджуватися пряним ароматом часнику протягом довгого часу.
Раніше ми писали про важливе правило довгого зберігання часнику, яке порушує більшість людей.
Вас також може зацікаити:
Дуже важливо охолодити: що потрібно зробити з картоплею після викопування
Як зберігати зелені помідори, щоб вони швидше почервоніли і не зіпсувалися
Останнє підживлення троянд: що потрібно зробити з квітами на початку вересня