Лайм

Як зберігати зелені помідори, щоб вони скоріше почервоніли і не зіпсувалися

Є декілька простих способів

Досвідчені господарі знають, щоб отримати гарний урожай томатів, потрібно докласти чимало зусиль. Це вибаглива культура і просто так великою кількістю плодів не віддячить. Тому при вирощуванні помідорів важливо дотримуватися всіх етапів догляду: полив, підв'язування, пасинкування, захист від хвороб та обприскування. theLime ділиться простими порадами, як зберігати зелені помідори, щоб вони швидше дозріли і не зіпсувалися.

Читайте також: Полив помідорів попелом: як і навіщо підживлювати томати у період дозрівання.

Фото: pixabay.com

Багато господарів, щоб урятувати врожай від перших заморозків на початку осені, зривають томати ще зеленими. Їх можна законсервувати на зиму в банках або дочекатися, поки плоди дозріють не на кущах. Для цього деякі викладають помідори рівними рядами на підвіконнях, проте це не зовсім правильно, тому що пряме сонячне проміння може зіпсувати смак томатів.

Щоб помідори почервоніли швидше, дуже важливо дотримуватися температурного режиму. Коли томати перебувають у теплому приміщенні, вони дозрівають швидше, ніж у холодильнику.

Помідори, які знаходяться в приміщенні з температурою від +9 до +15°C, дозріють через 3-4 тижні. Якщо температура в приміщенні коливається в межах 16-22°C, то плоди повністю вистигнуть через 2 тижні.

Читайте також: Що робити з зеленими помідорами, які повільно червоніють: методи досвідчених городників.

Фото: pixabay.com

Як зберігати зелені помідори в домашніх умовах та прискорити їх дозрівання?

1. У паперовому пакеті

Найважливішим чинником дозрівання томатів є етилен. Це газ, що виділяється фруктами та овочами під час дозрівання. Тому якщо в паперовий пакет до зелених помідорів додати стиглий банан, яблуко або червоний помідор, то вони допомагають прискорити цей процес. Етилен, який виділяється із стиглих фруктів чи помідорів, стимулює швидке дозрівання зелених томатів.

2. У скляній банці

Замість пакета можна використовувати скляну банку. Зелені помідори укладають разом із стиглими фруктами і щільно закривають кришкою, щоб не виходив газ. Але для запобігання появі конденсату і цвілі, банку раз на добу або раз на два дні відкривають і провітрюють. Це потрібно для того, щоб усередині не утворювалася пліснява, а також щоб не псувалися плоди.

3. У коробці або дерев'яному або пластмасовому ящику

На низ коробки чи ящика викладають рядами зелені помідори – те щоб вони не стикалися друг з одним. Потім згори укладають газету і знову викладають томати. Останній ряд накривають газетою.

4. Цілими кущами

Для цього потрібно вирвати кущі помідорів з корінням і підвісити їх верх ногами в сухому приміщенні, що добре провітрюється. Певний час плоди харчуються соками рослини, тому за смаком їх практично не відрізниш від зірваних з грядки.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чим обробити теплицю після збирання врожаю: важливо для профілактики хвороб рослин.
  2. Кавунові кірки - корисне підживлення для грядок: як зробити домашнє добриво.
  3. Як швидко викопати картоплю: поради досвідчених городників, які полегшують роботу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа