RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Без лобових атак: Буданов розповів, як планують звільняти Бахмут

ЗСУ планують звільнити Бахмут, оточивши його, після чого перекриють шляхи забезпечення російських військ. Лобових атак не буде, оскільки така тактика росіян призвела до важких втрат у живій силі.

Про це розповів керівник ГУР Кирило Буданов в інтерв’ю TheDrive.

Читайте також: Два генерали у важкому стані: Буданов озвучив результати удару по штабу ЧФ у Севастополі

"Ця операція дуже схожа на російську, якою вони брали Бахмут. З тією лише різницею, що вони все-таки вели ті лобові атаки на місто, які призвели до дуже великих втрат у живій силі. Ми не будемо цього робити. Ми постараємося оточити місто, і тільки після того, як воно буде оточене, ми заїдемо в місто", — зазначив Буданов.

За словами Буданова, повернення Кліщіївки є дуже важливим для проведення операції в Бахмуті, адже село знаходиться на пагорбі, звідки відкривається вид на решту місцевості.

Керівник ГУР підкреслив, що операція в Бахмуті буде спрямована на те, щоб стиснути російські сили та не дати їм посилити атаки на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

"Загроза для росіян втратити Бахмут змушує їх постійно передислокувати додаткові й додаткові сили в район Бахмута, що, звісно, виснажує їхні ресурси з інших напрямків, таких як південь", - підкреслив Буданов.

Він повідомив, що нещодавно росіяни передислокували свій єдиний резерв – 25-ту армію, яка нещодавно була створена і ще не завершила створення, приблизно на північ від Бахмута. За даними розвідки, 25-та армія РФ налічує близько 15 тисяч солдатів.

Нагадаємо, боєць НГУ розповів, як змінилася тактика росіян на Донбасі.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ штурмують росіян під Бахмутом і Кліщіївкою: оновлені карти боїв

Параду в Москві не буде: Буданов зробив нову заяву про закінчення війни

Буданов назвав три головні цілі атак БПЛА по Росії: росіяни мають вийти з зони комфорту