RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

ЗСУ штурмують росіян під Бахмутом і Кліщіївкою: оновлені карти боїв

Під час свого контрнаступу українські воїни вели наступальні дії на заході Запорізької області та просунулися на північ від Новопрокопівки. Також ЗСУ продовжують штурм під Бахмутом та зафіксовано просування на південний схід від Кліщіївки Донецької області, яку звільнено від окупації.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) за 22 вересня.

Читайте також: Під Бахмутом легше не стало, ворог тримає за містом великі резерви - боєць 93 бригады "Холодний Яр"

Харківська та Луганська області

Окупанти намагалися наступати в районі Куп’янська 22 вересня, але невдало. Російський "воєнкор" стверджував, що загарбники контратакують у невстановленому районі на Куп’янському напрямку, а ЗСУ проводять невеликі атаки в районі Новоселівського та Новоєгорівки.

Глава Сєвєродонецької міськадміністрації Роман Власенко минулої доби зазначив, що російські бойовики почали активніше застосовувати артилерію та авіацію під час операцій на Луганщині для економії живої сили та техніки.

Донецька область

ЗСУ 22 вересня продовжили штурм під Бахмутом і просунулися на південний схід від Кліщіївки. Український Генштаб вказав, що Сили оборони наступали на південь від Бахмута, завдавали втрат ворогу та їхній техніці, зміцнюючи нові закріплені позиції.

Також рашисти безуспішно атакували в районі Миньківки, Оріхово-Василівки, Григорівки та Андріївки. Начальник пресслужби Східного угруповання військ капітан Ілля Євлаш наголосив, що окупанти безуспішно контратакували поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Водночас російський "воєнкор" стверджував, що ЗСУ просунулися поблизу Андріївки, а загарбники зайняли оборонні позиції вздовж залізниці в районі населеного пункту.

Російський військовий блогер зазначив 21 вересня, що ситуація дуже складна для росіян уздовж лінії Кліщіївка-Курдюмівка, зокрема в районі Андріївки, де вони не матимуть достатньо людей для захисту від майбутніх українських атак.

Також Міноборони Росії заявило, що підрозділи російського Південного угруповання військ "відбили" чотири атаки ЗСУ неподалік Водяного та Мар’їнки.

У свою чергу, український Генштаб заявив, що Сили оборони завдавали втрат окупантам на Авдіївському напрямку. Також 22 вересня противник продовжив наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, проте не зробив жодного підтвердженого просування. Водночас ворог безуспішно атакував в районі Сіверного, Красногорівки та Мар’їнки.

Південь України

Генштаб ЗСУ заявив, що українці відбили атаки противника неподалік Микільського (5 км на південний схід від Вугледару).

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко зазначив, що окупанти транспортували "зуби дракона" у напрямку Нікольського, де планують побудувати оборонну лінію для захисту наземних ліній зв’язку РФ у бік окупованого Криму.

За його словами, ЗСУ атакували невизначену російську ціль в Розівці (44 км на північний захід від Маріуполя).

Російські джерела стверджували, що 22 вересня загарбники досягли обмежених територіальних здобутків у районі адмінкордону Донецько-Запорізької областей, проте аналітики ISW не знайшли візуальних доказів цієї заяви.

Крім того, 22 вересня ЗСУ продовжили контрнаступ на заході Запорізької області, просунувшись на північ від Новопрокопівки. У свою чергу, російський "воєнкор" вказував, що українські захисники наразі перебувають орієнтовно за 800 метрів від околиць зазначеного населеного пункту.

За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили ворожі штурми поблизу Малої Токмачки та Роботиного. Російський "воєнкор" стверджував, що обидві сторони активно використовують артилерію та дрони на заході Запоріжжя, а також українські воїни здійснюють рейди в дельті Дніпра.

Російський військовий блогер зазначив, що українські захисники утримують позиції біля Дачі (10 км на південь від Херсона) та неподалік Антонівського мосту на лівобережжі Херсонщини. Він також скаржиться, що росіянам не вистачає швидкісних катерів для відбиття українських операцій у дельті Дніпра.

Нагадаємо, боєць НГУ розповів, як змінилася тактика росіян на Донбасі.

  • Вас може зацікавити:

Це їхній наступний рубіж оборони: офіцер ЗСУ про важливість траси Горлівка – Бахмут для окупантів

Вони не знають, де буде головний удар: генерал про перекидання військ окупантів на півдні України

У кліщах біля Кліщіївки: чому в Кремлі опинилися затиснутими на Бахмутському напрямку