RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Під Бахмутом легше не стало, ворог тримає за містом великі резерви - боєць 93 бригады "Холодний Яр"

Боєць "Ютуб" про ситуацію на Бахмутському напрямку

Боєць "Ютуб" про ситуацію на Бахмутському напрямку Андрій Бабичев Фото: з відкритих джерел

Одні з найбільш підготовлених частин збройних сил рф - 72-у окрему мотострілецьку бригаду та 83-ю бригаду ПДВ - розбили українські воїни на Бахмутському напрямку. Попри ці втрати ворог не полишає спроб повернути втрачені позиції. Про наслідки взяття Кліщіївки та Андріївки, тактику окупантів, ворожі резерви та загалом ситуацію на Бахмутському напрямку - в етері Апостроф TV розповів боєць 93 бригади "Холодний Яр", Андрій "Ютуб" Бабичев.

- З тієї ситуації, про яку ми можемо розповідати, не розкриваючи карти противнику: яка наразі ситуація на Бахмутському напрямку, на тому напрямку, на якому ви безпосередньо знаходитесь?

- На Бахмутському напрямку йдуть бої по всій лінії фронту. Всіх цікавить відрізок, де ми мали успіх тиждень тому - це Кліщіївка та Андріївка. Вони вже повністю зачищені нашими військами і ворог був відкинутий за залізничну колію. Але кожен день окупанти лізуть через цю залізничну колію десь по десять чоловік і намагаються зайти в лісосмуги, там заритись і закріпитись. По ним відпрацьовують наша артилерія та механізовані підрозділи із застосуванням вже стрілецької зброї. З цих атакуючих груп по десять чоловік повертається максимум один-два окупанти, інші залишаються на полі бою "двохсотими".

Читайте: ЗСУ продовжують контрнаступ в Бахмуті і висадку десанта на Херсонщині: свіжі карти боїв

-Після взяття Кліщіївки та Андріївки та виходу до автотраси Т-0513, через яку постачалася велика кількість зброї противнику, як це на нього вплинуло? Постачання поменшало?

- Ні, бо є ще багато доріг, по яких вони підвозять боєприпаси та йде підкріплення. Ворог тут зосередив багато артилерії, боєприпасів та живої сили. По наших нових позиціях ворог насипає з артилерії та РСЗО - все перекопуєхться та перепахується снарядами. Тому з взяттям цих населених пунктів легше точно не стало. Навпаки стало важче, бо ми взяли нову позицію і тепер нам треба вибити ворога і пройти вперед ще кілометрів на 20, щоб він не міг гатити по цих населених пунктах.

- Була інформація про те, що ворог передислокував повітрячно-десантні війська з Бахмутського напрямку на Запорізький. Це якось послабило оборону росіян біля Бахмуту?

- Ні, тут цього не відчутно. Повторюсь, ворога дуже багато. В районі Опитного, Кодеми і Зайцевого у ворога зосереджено дуже багато артилерії та живої сили. Тому перекидання декількох тисяч російських вояк, яких вони відправляють на інший напрямок - ми взагалі не відчуваємо.

Ворог концентрує свої резерви за Бахмутом, куди ми не дістаємо артилерією. І потім перекидає їх маленькими партіями: не по 100 чи 1000 чоловік і в оборону - ні. Вони по 8, 10, 12 солдатів перекидають на позиції, які контролюють по 200-300 метрів території, створюючи такі собі пункти оборони та спостереження. Йдуть дуже запеклі бої, кожен день втрати: найкращих втрачають вони, найкращих втрачаємо і ми.

Якщо говорять, що ворог зазнає великих втрат, то треба розуміти, що це дзеркально: з нашої сторони теж так. Адже якщо одна сторона просувається вперед, атакує, то вона несе більші втрати, ніж та, яка стоїть в обороні. В даний момент вони стоять в обороні, хоч і намагаються контратакувати та огризатися.

- Інститут вивчення війни припускає, що взяття Кліщіївки та Андріївки спричинило деградацію російських військ. Чи погоджуєтесь ви з цим твердженням?

- Наразі ми не бачимо деградації. У ворога ще достатні резерви на цьому напрямку і говорити про якусь деградацію військ окупанта передчасно. Нам потрібна різноманітна новітня зброя - і чим більше, тим краще. А також люди, які вміють нею користуватися. І чим швидше новітня зброя у нас буде, тим швидше ми знищимо ворога на цих позиціях.

Читайте: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають

Новини партнерів