Всім відомий спосіб, як змусити почервоніти незрілі томати. Однак не всі знають, що так само можна пришвидшити дозрівання перців та баклажанів.

"Апостроф" розповідає, як врятувати частину врожаю і організувати дозрівання перцям і баклажанам.

Читайте також: Перекопайте та внесіть добрива у ґрунт: як правильно підготувати грядки до зими

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Перці та баклажани - теплолюбиві культури, вони не переносять стійке зниження нічної температури до +5 градусів або трохи нижче.

Щоб врятувати їх від похолодання, можна зірвати плоди з відкритого ґрунту ще зеленими, а потім вже довести до стиглості в інших умовах. Так можна елементарно врятувати до 25-30 відсотків урожаю.

Ще один важливий нюанс: підходять лише великі плоди. Дрібні перчики краще пустити на заготовки або вжити у своєму вигляді.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Знімати плоди з рослин треба тільки в суху сонячну погоду. Кожен плід необхідно витерти насухо і покласти у приміщенні із хорошою вентиляцією: наприклад, у дерев'яний чи пластиковий ящик, але обов'язково з отворами.

Ці ящики з плодами слід поставити у темному приміщенні з температурою повітря не більше +10-12 градусів і вологістю 80-90 відсотків. У таких умовах перці та баклажани дозріють за місяць.

При цьому є хитрість, яка допоможе прискорити процес. Якщо між ємностями з плодами розмістити стиглі яблука або банани, процес дозрівання скорочується до двох тижнів. А якщо ви розмістите плоди на підвіконні на фользі, то й до 10 днів.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати цибулю та часник у квартирі.

  • Вас також може зацікавити:

Коли викопувати моркву: цю хитрість знають досвідчені городники

Треба все зробити вчасно: як на початку вересня правильно посадити квіти у ґрунт

Чим підживити огірки, щоб збирати врожай до самих морозів: добриво може приготувати кожен