RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

21 листопада

Всі новини

Як змусити перці і баклажани дозріти: простий спосіб врятувати врожай

Всім відомий спосіб, як змусити почервоніти незрілі томати. Однак не всі знають, що так само можна пришвидшити дозрівання перців та баклажанів.

"Апостроф" розповідає, як врятувати частину врожаю і організувати дозрівання перцям і баклажанам.

Читайте також: Перекопайте та внесіть добрива у ґрунт: як правильно підготувати грядки до зими

Перці та баклажани - теплолюбиві культури, вони не переносять стійке зниження нічної температури до +5 градусів або трохи нижче.

Щоб врятувати їх від похолодання, можна зірвати плоди з відкритого ґрунту ще зеленими, а потім вже довести до стиглості в інших умовах. Так можна елементарно врятувати до 25-30 відсотків урожаю.

Ще один важливий нюанс: підходять лише великі плоди. Дрібні перчики краще пустити на заготовки або вжити у своєму вигляді.

Знімати плоди з рослин треба тільки в суху сонячну погоду. Кожен плід необхідно витерти насухо і покласти у приміщенні із хорошою вентиляцією: наприклад, у дерев'яний чи пластиковий ящик, але обов'язково з отворами.

Ці ящики з плодами слід поставити у темному приміщенні з температурою повітря не більше +10-12 градусів і вологістю 80-90 відсотків. У таких умовах перці та баклажани дозріють за місяць.

При цьому є хитрість, яка допоможе прискорити процес. Якщо між ємностями з плодами розмістити стиглі яблука або банани, процес дозрівання скорочується до двох тижнів. А якщо ви розмістите плоди на підвіконні на фользі, то й до 10 днів.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати цибулю та часник у квартирі.

  • Вас також може зацікавити:

Коли викопувати моркву: цю хитрість знають досвідчені городники

Треба все зробити вчасно: як на початку вересня правильно посадити квіти у ґрунт

Чим підживити огірки, щоб збирати врожай до самих морозів: добриво може приготувати кожен