Цибуля і часник вирощуються у великих кількостях, тому головне завдання городників після збору врожаю - зберегти його до весни. Багато хто вважає, що головки довше лежатимуть в холодильнику, але ця думка помилкова, адже там вони навпаки швидше зіпсуються і стануть неїстівними. Також не рекомендується зберігати цибулю і часник у сітчастому мішку або кошику, оскільки він стане гнилим ще до того, як ви встигнете його використати.
Читайте також: Що робити з цибулею після викопування, щоб довго зберігалася взимку.
Як зберігати часник і цибулю в домашніх умовах
Щоб зберегти овочі свіжими три та більше місяців, експерти з домашнього господарства розповіли виданню Express.co.uk простий лайфхак. Для цього вам знадобиться паперовий пакет, дірокол та кілька скріпок.
Складіть паперовий пакет навпіл і за допомогою діркола проробіть отвори вздовж кожної сторони пакета на відстані приблизно 3 см один від одного. Далі просто заповніть наполовину пакет цибулею або часником, верхню частину складіть у два-три рази та закріпіть скріпкою.
Читайте також: Розумний метод із сіллю допоможе довго зберігати часник у домашніх умовах.
Зберігайте такі пакети в темному прохолодному місці, наприклад, у шафі, коморі або підвалі. Цибулі й часнику потрібно місце з низькою вологістю, так як тепло, волога та світло можуть прискорити псування.
Зберігання таким способом дозволить мати вдома свіжі овочі протягом трьох місяців, замість трьох тижнів.
Раніше експерти назвали важливе правило тривалого зберігання часнику, яке порушує більшість людей.