RU  UA

Більше ППО і ударів по російських заводах: в Україні дали "рецепт", як вижити під час ворожих атак

Щоб зменшити наслідки ворожих атак, Україні важливо збільшувати можливості ППО та здійснювати удари по заводах, де виробляються дрони - як в Росії, так і в Ірані.

Таку думку висловив колишній керівник військової розвідки, генерал Микола Маломуж в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Звільнити Крим малою кров'ю: як ЗСУ готують бліц-удар на півострові

За його словами, ворог використовує набагато більше БПЛА, ніж минулої зими. В то же час росіяни використовують менше ракет, оскільки їх виробництво має проблеми і окупанти накопичують їх для масованих ударів.

"Тому нам важливо збільшувати можливості ППО. Потрібні і ракетні комплекси, як "Патріот", "Айріс" та інші. А для "Шахедів" - зенітні комплекси, які набагато дешевші і найкраше годяться для збивання дешевих БПЛА. Також необхідні удари по заводах, де виробляються дрони, як в Росії, так і в Ірані", - зазначив генерал.

Окрім того, на його думку, слід застосовувати нові моделі радіолокації і РЕБ для того, щоб дезорієнтувати і осліплювати дрони, що дозволить перекрити небо і закрити його для БПЛА.

За словами Маломужа, важливим також є продовження санкційної боротьби для недопущення постачання комплектуючих для дронів до Росії і Ірану, оскільки встановлено, що іранські дрони місять багато європейських комплектуючих.

"Наша задача наздогнати, а технологічно - перегнати Росію. Зараз ми вже можемо масово виробляти розвідувальні дрони дальністю як 40-50, так і до 800 км. І йде потужне нарощування їх виробництва з застосуванням західних технологій", - зазначив генерал.

Раніше ми розповідали, що в Курській області дрони-камікадзе атакували підстанцію.

  • Вас також може зацікавити:

Дрони атакували авіазавод в РФ, де виробляли ракети Х-59: подробиці операції від ГУР

Без адмірала і штабу: на що перетворюється чорноморський флот РФ

Росіяни атакували на п’яти напрямках, за добу – 35 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу