RU  UA

Це не затишшя перед бурею: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку

Військові експерти пояснили, чим продиктоване затишшя на Лимано-Куп'янському напрямку. Стверджують, що воно виникло через негоду.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів керівник служби зв'язків із громадськістю 21 ОМБР Сергій Дібров.

Читайте також: Росіяни повторно мінують очищені ділянки на Запоріжжі: звіт ISW і карти боїв

"Щодо подій на Лимано-Куп'янському напрямку - це не затишшя перед бурею, а затишшя під час негоди. Тому що зараз погода загалом не надто хороша для ведення бойових дій. Невелика хмарність, вітер, дощі. Це призводить до того, що безпілотники літати не можуть, а в поточному стані російсько-української війни це означає, що всі підрозділи позбавляються очей", - пояснив він.

У зв'язку з цим не може нормально працювати артилерія Сил оборони. Те саме стосується і танкових підрозділів, обмежена у своїх діях піхота.

При цьому вимушена перерва - з обох боків. Це означає, що не відчувалося потужного артилерійського обстрілу, в останню добу по ЗСУ не працювала потужно авіація ворога. Були обстріли з близької дистанції, з важкого піхотного озброєння – мінометів, гранатометів, кулеметів.

"До речі, за чотири дні нами було знищено 24 танки. Це означає, що йде передислокація техніки. Але кількість особового складу, за нашими даними, не збільшилась. Хоча, можливо, це через неможливість нормальної роботи розвідувальних дронів", - додав Сергій Дібров.

Раніше "Апостроф" публікував зведення Генштабу ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Колаборанти вже гризуться між собою: що відбувається на окупованому Запоріжжі в очікуванні ЗСУ

ЗСУ роблять росіян "хорошими": Генштаб оновив втрати РФ у війні

Повне закінчення війни ще не скоро, але є хороші новини: новий прогноз для України