RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Виробники "Кровоспасу" розповсюджують несертифіковану медичну продукцію - блогер

Правоохоронці розслідують ряд випадків закупівлі не сертифікованого "волонтерського" медичного виробу "Кровоспас" державними установами.

Про це повідомляє блогер "Руху територіальних громад" Андрій Дорошенко у своєму блозі для "Українських новин".

"Як стало відомо із матеріалів судового реєстру, за фактами постачання не сертифікованого гемостатичного бинта "Кровоспас" правоохоронні органи розслідують низку кримінальних проваджень. Виявляється, що Нацполіція Дніпропетровської області розслідує кримінальне провадження. В ході досудового розслідування встановлено, що у 2022 році відповідно до договору поставки між ТОВ "ЗД Клінік" та КП "Фармація" укладено договір на поставку Бинта гофрованого Z-складеного "Кровоспас". Також постачання "Кровоспасу" розслідує Одеська обласна прокуратура. Хоча "Кровоспас" не сертифікований, не має відповідних документів, і тому не може постачатися в законний спосіб" - йдеться в матеріалі.

Дорошенко робить висновокіз суті кримінальних справ, що несертифікований виріб під назвою "Кровоспас" може бути фактично контрафактноюпродукцією невідомого виробника, що реалізовується на ринку шляхом маніпуляцій та за підробленими сертифікаційними документами.

"Тому важливо ретельно розібратися і встановити механізми, яким чином медичний продукт, який позиціонує себе як "волонтерський", однак не має жодних дозвільних документів, і виготовляється кустарно, потрапляє у промислових партіях через державні тендери, і яким чином це стало можливим" - заявляє блогер.

"Для правоохоронців не важко встановити, що організатори даного виробництва всім відомі, це, наприклад, громадянин Ігор Цурупа, Петро Манорик, Ігор Гайович, ці громадяни стоять за виробництвом незаконного гемостатика-вбивці, про це вони гордо повідомляють у соціальних мережах. Себе і адресу свого "виробництва" вони на упаковці не вказують, щоб уникнути кримінальної відповідальності" - обурюється блогер.

"Виробники "Кровоспасу", виробляють незаконний лікарський засіб, без відповідних дозвільних документів, сертифікату якості, поширюють медичний продукт, не вказуючи на упаковці жодної інформації ні про себе, ні про те, що цей виріб безпечний і відповідає вимогам. Як мінімум, ми маємо справу із спробами уникнути відповідальності у випадку шкоди для здоров'я військовослужбовців" - зазначив Дорошенко.