RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В УПЦ МП мають дякувати Раді за заборону: в ПЦУ звернули увагу на хитрі заяви "філії РПЦ" в Україні

Ухвалення Верховною Радою України у першому читанні законопроекту про заборону релігійних організацій, пов'язаних з Росією, таких як УПЦ МП, викликало істерику у її представників. Але, насправді, цей документ дозволить підтвердити заяви про "незалежність" від РПЦ, які вони декларують.

Про це заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря написав у Facebook.

Читайте також: За крок до заборони УПЦ МП: за що саме голосувала Рада, яка реакція церкви і яким буде механізм

"Бачу вже низку дописів кліриків та прихильників МП в Україні (що зве себе УПЦ), що вони насправді "не належать до Московського патріархату", що вони "незалежні", тощо. Якщо ваші заяви правдиві - чому ви турбуєтеся, переживаєте, протестуєте? Закон має заборонити ПІДЛЕГЛІСТЬ релігійних організацій в Україні релігійним центрам в РФ. Якщо ви насправді "не підлеглі" - то закон не стосується вас і у вас немає підстав турбуватися. Як не турбується ЖОДНЕ з майже шести десятків українських релігійних обʼєднань - бо вони СПРАВДІ незалежні від центрів у РФ", - написав Зоря.

Він зазначив, що з усіх релігійних об'єднань турбуються та протестують лише прихильники "УПЦ".

"Може саме тому, що ваша "незалежність" - неправдива і не справжня? Тоді закон просто допоможе вам самим те, що ви декларуєте з травня 22-го року - незалежність від РПЦ - зробити справжньою і реальною. Тож маєте дякувати державі, а не голосити на кожному кутку "ми не МП", але водночас "кістьми лягати" за свій подальший звʼязок з МП", - наголосив Зоря.

Додамо, що законопроект №8371 був ініційований Кабінетом Міністрів у січні. Цей законопроект забороняє діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України у державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Таким чином, якщо законопроект буде ухвалено, діяльність УПЦ МП в Україні буде заборонено.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що РПЦ створює власні приватні військові компанії на території РФ. ПВК займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Рада церков підтримала заборону УПЦ МП: законопроект уже в Раді

Плач Онуфрія: коли влада поставить крапку у справі УПЦ МП

Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні