RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Кожен може знайти своє місце: в ГУР зробили заяву щодо мобілізації в Україні

На фронті тривають запеклі бої, тому мобілізація в Україні продовжується, оскільки Сили оборони потребують квалфікованих ресурсів.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

За його словами, наразі Україна веде війну за виживання. На фронті тривають запеклі бої, а Силам оборони необхідні кваліфіковані спеціалісти.

Читайте також: Чи скасують відстрочку для "літніх студентів": в Раді дали пояснення

Юсов нагадав, що на передовій воюють звичайні громадяни, яким також потрібне лікування та ротація. Ба більше, Сили оборони зазнають втрат, тому потрібно оновлювати свої лави новими бійцями. Представник ГУР МОУ запевнив, що через дефіцит кваліфікованих спеціалістів кожен військовозобов'язаний може знайти собі місце в армії.

"В системі захисту України може знайти собі місце кожен українець та українка - це не обов'язково має бути участь в штурмових діях. У Силах безпеки і оборони потрібні фахівці за величезною кількістю напрямків та спеціалізацій, тож ще раз підкреслюю - кожен зможе себе там знайти та зробити свій внесок у справу захисту України", - додав Юсов в інтерв'ю журналістам.

Підсумовуючи, представник розвідки зазначив, що повномасштабну війну на собі відчули усі громадяни.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, кому зараз видають повістки і кого призвуть в першу чергу.

Вас може зацікавити:

Військовий облік на підприємствах: в ТЦК розповіли про механізм вручення повісток

ТЦК та ВСП не мають права: хто може затримувати чоловіків за порушення правил військового обліку

Схопили в центрі міста, комісію "пройшов" уночі: у Львові спалахнув скандал з ТЦК