RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Чи очікувати посилення мобілізації: в Раді зробили заяву

На даний час в Україні немає потреби у різкому посиленні мобілізаційних ресурсів.

Про це в розмові з ВВС наголосив представник президента у ВР, член комітету парламенту з питань безпеки та оборони Федір Веніславський.

Читайте: Закарпаття в лідерах: опубліковано рейтинг областей за кількістю ухилянтів

За його словами, наразі немає жодних підстав для розширення, прискорення або збільшення кількості мобілізаційних заходів.

Нардеп нагадав, що в же перший день повномасштабного вторгнення Росії Україна оголосила загальну мобілізацію, в рамках якої територіальні центри комплектації та соцпідтримки забезпечують поповнення втрат в армії - і вбитих, і поранених.

Також мобілізація проводиться для формування нових резервів, які, за його словами, потрібні для наступу і для звільнення територій.

"Але підстав на сьогодні говорити, що необхідно різко збільшити кількість мобілізованих, немає", - додав Федір Веніславський.

Нагадаємо, у Верховній Раді дали прогноз щодо посилення мобілізації восени.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

З України дозволили виїзд ще одній категорії чоловіків: кого це торкнулося

Будуть служити всі? У ЗСУ відповіли на спекуляції про мобілізацію

В Україні запрацював реєстр військовозобов’язаних: які є дані в системі та чи можна через неї розсилати повістки