RU  UA

Висадка ЗСУ на лівий берег Дніпра: які є проблеми з розгортанням плацдарму

Поки що висадка морської піхоти ЗСУ на лівому березі Дніпра на Херсонщині виглядає як чергова вилазка.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів історик, військовий експерт Михайло Жирохов.

Він нагадав, що висадки українського десанту та утримання позицій були і декілька місяців тому.

Читайте: Чи висадилися українські військові на лівий берег Херсонщини? В ЗСУ зробили заяву

"Наші військові заходили і відходили. Поки там ми не побачимо броньованої техніки, як мінімум панцирники або танки, говорити про те, що там якийсь плацдарм і якась загроза для росіян, я б не став", - зазначив він.

Він вважає, що і росіяни думають так само. Окупанти залучили на місце висадки невелику кількість сил та засобів для того, щоб локалізувати її. Він зазначив, що погода внесе свої корективи, і розширення плацдарму найближчим часом не очікується.

Експерт зауважив, що на плацдарм, навіть невеликий, потрібно постійно перекидати боєприпаси, воду тощо, проводити ротацію, але через погоду це буде важко робити.

Михайло Жирохов підкреслив, що на лівому березі тимчасово окупованої росіянами Херсонщини оборонна лінія є, хоча й не така потужна, як на інших напрямках. Росіяни спорудили там величезні мінні поля, є там і взводні та ротні опорні пункти. Але все залежить від того, хто їх оборонятиме, тобто якої "якості" війська там наразі розташовані.

Нагадаємо, що американський Інститут вивчення війни вважає, що підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, 17-18 жовтня форсували річку Дніпро та висадилися на окупований берег у Херсонській області.

  • Вас може зацікавити:

Сили оборони розпочали проведення масштабних операцій на лівому березі Дніпра: звіт ISW і карти боїв

ЗСУ просунулися біля Бахмуту і готують прорив на Херсонщині: звіт ISW і карти боїв

Десант на лівий берег Дніпра: як ЗСУ змінюють хід війни