RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

ЗСУ просунулися біля Бахмуту і готують прорив на Херсонщині: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони України продовжують успішний наступ в районі Бахмута і змогли перетнути залізницю на північний схід від Кліщіївки, також українські війська планують прорвати лінію Підстепне-Піщанівка в напрямку Олешок.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Десант на лівий берег Дніпра: як ЗСУ змінюють хід війни

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська провели наступ під Куп'янськом і трохи просунулися на південний схід від Іванівки. Українські сили відбили російські атаки в районі Синьківки, Іванівки, Надії та в районі Серебрянського лісництва. Зазначається, що російські війська змінили тактику та проводять атаки групами до 30 осіб без спорядження у напрямку Куп'янська, тоді як інші підрозділи атакують силами від 30 до 50 осіб із використанням важкої техніки у напрямку Лимана. Окупанти провели наступальні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна і успіхів не досягли.

Обстановка на Донбасі

Українські війська провели успішні наступальні операції під Бахмутом - перетнули через залізницю на північний схід від Клещіївки. Також ЗСУ успішно контратакували біля Хромового та у напрямку Богданівки. Своєю чергою, російські війська безуспішно атакували поблизу Богданівки, Хромового, Івановського, Кліщіївки, Андріївки та Дружби.

Російські війська провели наступальні операції під Авдіївкою і просунулися на південний захід від Красногорівки, в районі Первомайського і до залізничної лінії на північ від району сміттєзвалищ на північний захід від Авдіївки. Це звалище є "сірою зоною". Але окупанти відкинули українські сили на 200 метрів тому в районі Опитного і що підрозділи однієї з бригад закріпилися на захід від Красногорівки.

Також, російські війська безуспішно атакували поблизу Кераміка, Степового, Тоненького, Авдіївки, Досвідченого, Первомайського та на південь від ресторану "Царська охота" на південь від Авдіївки. Окупанти формують штурмові групи. Деякі бригади передислокували з Лиманського напрямку до району Авдіївки. Росіяни безуспішно атакували поблизу Мар'їнки, Невельського, Перемоги та Новомихайлівки. Російський блогер заявив, що позиційні бої продовжуються поблизу Мар'їнки, Новомихайлівки та Вугледара.

Обстановка на південному фронті

Російські війська трохи просунулися на північ від Приютного. Російські блогери також стверджували, що російські війська намагалися покращити свої тактичні позиції поблизу Новодонецького, Новомайорського та Урожайного.

Окупанти провели безуспішні атаки на південний схід від Великої Новосілки в районі Золотої Ниви та Пречистівки.

Українські війська провели наземні атаки в районі кордонів Донецької та Запорізької областей та змусили окупантів залишити деякі позиції поблизу Новодонецького. Російські війська провели безуспішні наземні атаки поблизу Роботиного, Вербового та на південний схід від Малої Токмачки. Українські війська продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку.

Російські війська контратакували та відкинули українські війська з позицій у Кринках. Українські війська просунулися до позицій на північ від Підстепового. Також ЗСУ сподіваються прорвати лінію Підстепне-Піщанівка в напрямку Олешок. Також РФ здійснює передислокацію одного із підрозділів із західного Запорізького напрямку до Херсонської області, вказуючи на те, що їхнє командування розглядає дії України на східному березі як суттєву загрозу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти хочуть захопити Авдіївку Донецької області до настання Нового року.

  • Вас також може зацікавити:

У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

В хід йдуть і "зеки", і авіація: які завдання поставили росіянам на Бахмутському напрямку

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео