RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Мобілізація "за бажанням": як самому обрати підрозділ, де хочете служити

В Україні через повномасштабне вторгнення Росії оголошена загальна мобілізація військовозобов'язаних, через що людину можуть "забрати" до лав ЗСУ навіть проти його волі, оскільки захист держави – це конституційний обов’язок громадян. Утім, існує можливість потрапити "не куди прийдеться", а у заздалегідь обраний підрозділ Сил оборони.

Про це пише УП.

Аби потрапити до конкретного підрозділу, необхідно стежити за їх сторінками у соцмережах, де повідомляють про набір "новобранців". За наявності вільної посади й фахових знань людини, вона може отримати омріяну посаду.

Читайте: В Україні запустили сайт із вакансіями в ЗСУ: можна самостійно обрати підрозділ і посаду

Наприклад, 3-я окрема штурмова бригада шукає штурмовика, медика, механіка-водія, оператора БПЛА, командира танку тощо. В описі до кожної вакансії вказані вимоги до підготовки, освіти чи віку кандидатів.

В "Азові" доброволець заповнює анкету, після чого з ним зв’язуються та запрошують на співбесіду.

Також можна звертатись у рекрутингові центри підрозділів у різних містах.

Якщо ви не обрали конкретний підрозділ, але точно визначились, що хочете служити, наприклад, у Нацгвардії – треба заповнити анкету на сайті НГУ.

Міністерство внутрішніх справ також продовжує набір військовослужбовців до штурмових загонів "Гвардія наступу". На сайті можна подати анкету, обравши бригаду: "Сталевий кордон" – бригада Державної прикордонної служби України, "Червона калина" – формується в Калинівці Вінницької області, "Лють" – бригада Національної поліції України, "Рубіж", "Спартан", "Кара-Даг", "Бурелом", бригада "Азов" – НГУ.

Можна скористатися й профільними платформами з вакансіями. Цей варіант дозволяє одразу податися на спеціальність, до якої людина найбільше тяжіє.

Скажімо, на платформі з працевлаштування – Lobby X можна знайти вакансії як на бойові (штурмовик, снайпер, мінометник, розвідник, сапер тощо), так і на небойові посади (діловод, юрист, водій, інженер, кухар тощо). Для чинних військовослужбовців є й посади у Міноборони.

Роботу в оборонній галузі можна шукати й у Державній службі зайнятості, і на Work.ua.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Міністерство оборони України розпочинає проєкт з рекрутингу до Збройних сил.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас зацікавить:

Платять до 100 тисяч гривень: які основні вимоги до розвідників в ЗСУ

В ССО шукають офіцера на 140 тис гривень: які основні вимоги до кандидата

В ЗСУ пропонують роботу водіям на 140 тисяч: можливий виїзд за кордон