RU  UA

Переваги в повітрі не буде, але вихід є: як Україна зможе відігнати ворожу авіацію від своїх кордонів

На сьогодні українська авіація є дуже слабкою у боротьбі з ворожою, тому отримання навіть 180 одиниць бойових літаків навряд чи зможе кардинально змінити ситуацію.

Про те, чому склалась така ситуація, в ефірі Апостроф TV розповів експерт з питань озброєнь, головний редактор Defense Express Олег Катков.

Читайте також: Російські пілоти бояться навіть наближатися до лінії фронту: чому ворог перейшов до нової"тактики"

Катков пояснює, що так звані повітряно-космічні сили Російської Федерації – це близько 1000 літаків, з яких приблизно половина належить до тактичної авіації, зокрема й багатофункціональні винищувачі. А тому можливість отримання Україною навіть 180 машин у довгостроковій перспективі навряд чи означатиме можливість завоювання переваги у повітрі.

Експерт вважає, що першочерговим завданням будь-яких машин, які Україна отримає у короткостроковій перспективі, буде протиповітряна оборона. Важливо відігнати ворожу авіацію від переднього краю, тому що зараз ворог може використовувати так звані плануючі бомби з комплектом УМПК (Універсальний модуль планерування й корекції – "Апостроф").

Олег Катков пояснює, що наразі ворог здійснює такі маневри на дальностях, недосяжних для ураження нашими зенітно-ракетними комплексами, за виключенням Patriot. Однак їх дуже ризиковано підвозити під передній край. А тому зараз, коли Повітряні сили не мають західних винищувачів з далекобійним ракетним протиповітряним озброєнням, ворог може скидати ці УМПК безкарно.

Раніше ми писали про те, що українські пілоти вже тестували шведські Gripen.

  • Вас також може зацікавити:

Гібридне небо: як Україна разом із США створюють унікальну систему ППО

Україна передала США список "зброї перемоги" над РФ: що потрібно армії

"Шахеди"більше не страшні: Британія передала Україні новітню зброю