RU  UA

Чому Росія взяла паузу в ракетних ударах з моря: у ВМС описали ситуацію

Росія взяла тактичну паузу у питанні запуску ракет по українській території із Чорного моря у зв'язку з кількома факторами.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Читайте також: Тільки "шахедів" до тисячі штук: скільки ракет і дронів в арсеналі РФ на місяць

За його словами, зараз дійсно на морі ситуація стабільна. Протягом дня рейд залишали бойові кораблі та допоміжний флот (загалом чотири одиниці), але жодних активних дій вони не вели.

Ворог зараз змушений свої кораблі переважно тримати в Новоросійську, подалі від основного пункту дислокації - Севастополя. Хоча боєзапас у вигляді ракет знаходиться саме там. Проте в нього через логістику виникають деякі проблеми з їх використанням.

Крім того, пауза використання ракет російськими кораблями може бути пов'язана з російськими виробничими потужностями - кількістю ракет, які можуть виготовлятися для Чорноморського флоту РФ.

"Мабуть, через ці фактори ми спостерігаємо у ворога тактичну паузу. Один із російських носіїв крилатих ракет "Калібр", малий ракетно-артилерійський корабель "Циклон" (проєкт "Каракурт") перебуває зараз біля пункту базування – Севастополя, але виконує завдання не за призначенням: він використовується як ППО. В даний час в Новоросійську перебувають ще два кораблі проєкту "Каракурт" – "Хмара" та "Амур", - додав Дмитро Плетенчук.

Раніше ми писали, що 13 грудня російські окупаційні війська атакували Київ балістичними ракетами.

  • Вас також може зацікавити:

Росія заявила про новий "рій дронів": що про них відомо

Дальність польоту - до 800 км: в Україні створили секретний дрон, камікадзе, фото

"Тут була наша група "Сонечко": з’явилося відео з дитсадка у Києві, куди Росія вдарила "шахедом"